22/04/2013

Μπερδεύουν τον Τζον Κέρι οι ελληνικές θέσεις για την Τουρκία… (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)

Οι Αμερικανοί πρέπει να έχουν «χάσει τη μπάλα» λιγουλάκι με αυτού τους απίθανους… Γαλάτες (βλ. Έλληνες), αφού επισκέφθηκε την Τουρκία με «όπλο» την πολιτική «καρότου και μαστιγίου», έστω και… διπλωματικά εκλεπτυσμένα και βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν ήρθε η ώρα… του μαστιγίου. «Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος», θα σκέφτηκε, εάν ποτέ έτυχε να γνωρίζει το γνωστό «άσμα» του ελληνικού λαϊκού πενταγράμμου. Πήγε στο Πατριαρχείο, μια επίσκεψη την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος ο Ομπάμα να πραγματοποιήσει, αφού μη νομίζει κανείς ότι είναι αφελής και δεν αντιλαμβάνεται τα παιχνίδια και τις στοχεύσεις του Ερντογάν στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να εκθέσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, που αναγκαστικά στηρίζεται στην Τουρκία, όσο είναι ανοιχτά τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράν. Η έκπληξη που δοκίμασε ήταν όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε έναν καλό λόγο να πει για τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του. Κι ενώ ο Κέρι επιθυμούσε την έμμεση αποστολή μηνύματος στην Τουρκία ότι δεν τα κάνουν και όλα τόσο καλά, άκουσε με έκπληξη τον Πατριάρχη να μιλάει για τις προόδους που έχουν γίνει στην αντιμετώπιση των μειονοτήτων της χώρας, αλλά και του Πατριαρχείου. Είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν χρωστάει μια μεγάλη χάρη στον Πατριάρχη.

Όπως τα πάντα στη ζωή, έτσι κι αυτή η στάση του Πατριάρχη έχει τα καλά έχει και τα αρνητικά της σημεία.
- Τα καλά είναι τα όποια οφέλη από τον «συντονισμό» με την τουρκική κυβέρνηση και η βοήθεια που της προσφέρει για να ισορροπήσει απέναντι στις ΗΠΑ σε μια δύσκολη συγκυρία για την εξωτερική της πολιτική.
- Στα αρνητικά δεν μπορεί παρά να εντάξει κανείς το ενδεχόμενο να αποφασίσουν οι ΗΠΑ να εγκαταλείψουν το ζήτημα και απλώς να το παρακολουθούν εκ του μακρόθεν, αφού οι εμπλεκόμενοι τα πάνε τόσο καλά μεταξύ τους. Το αντεπιχείρημα είναι πως σε περίπτωση που το αμερικανικό συμφέρον υπαγορεύσει αποστασιοποίηση, το πατριαρχείο θα κληθεί να συνυπάρξει με τους Τούρκους χωρίς έξωθεν βοήθεια, οπότε το να υπάρχει θετικό κλίμα δεν μπορεί παρά να είναι επιθυμητό.

Αυτό που φαίνεται, ωστόσο, αποτελεί χαρακτηριστικό και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Από τη μία η χώρα μας διαμαρτύρεται για παραβιάσεις των δικαιωμάτων της και από την άλλη οι πολιτικοί της δεν χάνουν ευκαιρία να «χαϊδευτούν» με την τουρκική ηγεσία, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν κάνουν αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο, το να προσπαθήσεις μέσω συμμαχιών επί τη βάση συμφερόντων να εξισορροπήσουν τον τουρκικό πολυεπίπεδο αναθεωρητισμό. Η εικόνα που περνάει προς τα έξω όμως, προς τους δυνητικούς συμμάχους, είναι αυτή μιας χώρας η οποία δεν μπορεί να δει το μέλλον της αποδεσμευμένο από την Τουρκία, δεν μπορεί να το δει με όρους αυτονομίας, δίνοντας την εντύπωση ενός ήδη «δορυφοροποιημένου» από τον τοπικό «ηγεμόνα» κράτους. Αυτό οφείλεται στη φοβία που έχει αναπτύξει με τα χρόνια η ελληνική πολιτική ελίτ απέναντι στην Άγκυρα και το οποίο, στη σημερινή συγκυρία, υπονομεύει τις προσπάθειες επιθετικής διεκδίκησης των ελληνικών συμφερόντων που άπτονται της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, ενώ δημιουργεί και σειρά αμφιβολιών στην ισραηλινή πλευρά για το κατά πόσον η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει αποτρεπτικά τη στρατιωτικής της ισχύ για να εξισορροπηθεί η τουρκική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο…


ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΠΕΘΥΜΗΣΕ, ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ..."ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑ". ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΑΓΙΑ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.  ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΥΛΩΣ ΚΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ...ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΒΩΠΟ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ '21 ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ. ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΝΙΔΕΟΙ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑΜ.

2 comments :

  1. Anonymous22/4/13 21:43

    Η μόνη λογική εξήγηση για αυτά που γίνονται είναι τις τουρκελλάδας. Το σχέδιο ΗΠΑΜ όμως όπως περιγράφετε στην ανάρτηση δείχνει να μπάζει με την τροπή που πήρε η κρίση. Η ευρώπη πχ έχει ήδη δεχτή πλήγμα στον νότο με δημιουργό του προβλήματος-πλήγματος την κυρίως δύναμη τις, γερμανία.
    Δεύτερων εάν το σχέδιο ΗΠΑΜ αφορά μόνο τον νότο τότε για ποιο λόγω προωθείτε η ισλαμοποίηση όλης τις ευρώπης, η ελλάδα είναι πλέον καμένο χαρτί σ'αυτο το θέμα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει ισλαμικό έθνος αργά ή γρήγορα έστω και μέσω κάποιου "εμφύλιου" πολέμου τύπου λίβανος, ή με την ένταξη τις τουρκίας στην ευρώπη και την μαζική μετατόπιση πλυθησμού στα εδάφη, πράγμα όμως που δεν θέλει η γερμανία που όμως ταυτόχρονα αποσταθεροποιεί των νότο.
    Για ποιο λόγω να αυτονομηθεί η κρήτη τα δωδεκάνησα κλπ εάν πρόκειται να γίνουν ένα ελλας-τουρκία? Το ερώτημα είναι τη θα πάρει για αντάλλαγμα η τουρκία εάν δημιουργηθεί κουρδιστάν εν τέλη.
    Το θέμα αυτόνομης κρήτης έχει ξεχαστεί και θα είχε νόημα μόνο στην περίπτωση που οι ελληνικές κυβερνήσεις θα έφερναν μεγάλα εμπόδια στην χρήση τις τοπικής βάσης στην σούδα.
    Το κύμα ανθρωπιστικής μαλάκυνσης έχει χτυπήσει γενικότερα την λευκή φυλή που δείχνει τάσεις αυτοκτονίας τελευταία. Το πρόβλημα θα το έχουν πρώτοι οι αμερικάνοι που πλέον σε ορισμένες πολιτείες οι αναλογίες είναι συντριπτικά υπέρ των μαύρων, υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες στην μέση για να καρποφορήσει ένα σχέδιο σαν το ΗΠΑΜ και οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να ξέρουν ποιος θα ελέγχει το οπλοστάσιο τις κινας τα επόμενα χρόνια ή αν θα καταφέρουν να έχουν έναν γιέλτσιν στην ρωσία πάλι.

    ReplyDelete
  2. Anonymous22/4/13 21:53

    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. ΕΑΝ "ΚΑΤΣΕΙ" Η ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΟΡΘΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ.

    ΣΤΙΣ ΗΠΑΜ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΦΟΔΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ.

    Η ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ή ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ) ΩΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΕ ΠΑΜΗΓΥΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

    ReplyDelete