07/04/2013

Η ρομποτοποίηση του στρατού του μέλλοντος ως προοπτική

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ..."ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ (ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ), ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΞΩΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΟΛΙΓΙΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ 3ΕΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΘΗΤΕΙΑ, ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΞ'ΑΡΧΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ.

ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ..."ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΒΥΛΕΣ". ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΜΑΧΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΛΛΗΝΟΣ ΜΑΧΗΤΟΥ" ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η "ΕΠΕΝΔΥΣΗ" ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ..."ΜΥΑΛΑ" ΚΑΘΟΝΤΑΙ ή ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ.

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ:  ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ 

ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Κirasa Permyachka: ΝΕΑ ΣΤΟΛΗ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ
Υποσυστήματα για τον Γερμανό μελλοντικό στρατιώτη
Gladius project: Google Glass για την «ομίχλη του πολέμου»
Le système de combat FELIN
"IRONMAN" PROJECT

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ. ΑΠΛΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ Macroscopic Invisibility Cloak KAI ME AYTO rifle turns novice into sharpshooter

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/p/blog-page_5.html

Τα ρομπότ- στρατιώτες θα είναι το όπλο κατά την διάρκεια των μελλοντικών συρράξεων . Οι Ρώσοι στρατιωτικοί και η αμυντική βιομηχανία τους καθόρισαν τις προτεραιότητες στην υπόθεση των μελλοντικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Voice of Russia. Σύμφωνα με έρευνες από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα στον τομέα της άμυνας αποφάσισαν να δοθεί έμφαση στη δημιουργία στο μέγιστο βαθμό ρομποτοποιημένων αμυντικών συστημάτων, στα οποία ο άνθρωπος θα παίζει τον ρόλο του απλού χειριστή. Για τις προοπτικές της ρομποτοποίησης του μελλοντικού ρωσικού στρατού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Κοινωνικού Συμβουλίου της στρατιωτικής βιομηχανικής επιτροπής της ρωσικής κυβέρνησης, αφιερωμένη στα θέματα και την κατεύθυνση της δραστηριότητας του νεοσύστατου Ιδρύματος Προηγμένων Μελετών ( στα πρότυπα της αμερικανικής DARPA). Σύμφωνα με συμπεράσματα η ρομποτοποίηση προτείνεται ως τρόπος, ο οποίος που αυξάνει δραματικά την αποτελεσματικότητα των πολεμικών επιχειρήσεων και παράλληλα μειώνει τις αναμενόμενες απώλειες.

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στο Κοινωνικό Συμβούλιο του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Συμπλέγματος, προβλέπει την ανάπτυξη μερικών «οικογενειών ρομπότ» στρατιωτικού προορισμού όπως τα κατασκοπευτικά και επιθετικά μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα μακράς εμβέλειας μέχρι τα υποβρύχια ρομπότ και τους ρομποτικούς εξωσκελετικούς μηχανισμούς του στρατιώτη του μέλλοντος, με τη βοήθεια των οποίων αυξάνονται σημαντικά οι φυσικές δυνατότητες του ανθρώπου. Πρέπει να γίνει ξεχωριστή αναφορά στην ανάπτυξη ρομποτικών σκαφών για το Ναυτικό, για τα σχέδια δημιουργίας των οποίων έκανε δήλωση πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Ενωμένης Ναυπηγικής εταιρίας Ίγκορ Ζαχάροφ: «τέτοιου είδους σκάφη χρησιμοποιούνται στο Ναυτικό πολλών χωρών. Τα ρομποτικά πλοίαρια είναι πολύ περιζήτητα για τις επιχειρήσεις σε παράκτιες ζώνες, για την καταπολέμηση των ναρκών, αναγνωριστικές επιχειρήσεις, καθώς και για δολιοφθορές καθόσον δύνανται να εφοδιαστούν με κατάλληλο εξοπλισμό για την καταστροφή της υποδομής του εχθρού, των γραμμών επικοινωνίας αλλά και για άλλους σκοπούς». Εξοπλισμένες με υποβρύχια ρομπότ τέτοιες συσκευές μπορούν να καταστούν τα "μάτια και αυτιά" της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ναυτικού στα παράκτια θέατρα πολεμικών επιχειρήσεων στις περιοχές της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου, καθώς και του αρχιπελάγους της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ενωμένης Ναυπηγικής Εταιρίας Ίγκορ Ζαχάροφ, για να προσαρμοστεί με τις πρόσφατες εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα η εταιρία σκοπεύει να αγοράσει ένα ρομποτικό πλοιάριο με την ονομασία "Inspektor " και μια υποβρύχια συσκευή από τη γαλλική εταιρεία Echo. Στο μέλλον, η ρωσική εταιρία σκοπεύει να αναπτύξει τα δικά της σκάφη σε αυτόν τον τομέα. Η δημιουργία εξ αποστάσεως κατευθυνόμενων συστημάτων όπως (υποβρυχίων, επίγειων και ιπτάμενων) και του εξωσκελετικού μηχανισμού εξασφαλίζει την αύξηση της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων και υπό ανάπτυξη συστημάτων εξοπλισμών, καθώς και των στρατιωτών παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα μείωσης των αναμενόμενων ανθρώπινων απωλειών, πράγμα πολύ σημαντικό. Όμως από την άλλη πρέπει να αποφεύγεται η «ρομποτική ευφορία», όταν στα ρομπότ εναποτίθενται υπερβολικές προσδοκίες, οι οποίες στη συνέχεια εγκυμονούν απογοήτευση και μείωση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων σε εκ των προτέρων προφανώς ανέφικτα σχέδια καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments :

Post a Comment