07/04/2013

ΗΠΑ: Ακύρωσαν δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ..."ΕΡΕΘΙΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ Β.ΚΟΡΕΑ ή ΤΗΝ ΚΙΝΑ;

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στο μέτωπο της κορεατικής χερσονήσου, οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν μέτρα με σκοπό να μη δώσουν την παραμικρή λαβή στους Βορειοκορεάτες να ξετυλίξουν περαιτέρω το σχέδιο πρόκλησης έντασης… Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες, οι ΗΠΑ ακύρωσαν – ανέβαλαν δοκιμή του διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman III που είχε προγραμματιστεί πολύ καιρό πριν για να γίνει στην Καλιφόρνια και την αεροπορική βάση Βέντερμεργκ. Στόχος είναι, να αποφευχθεί κάποια λανθασμένη αντίληψη της κατάστασης και να προκληθεί κακός υπολογισμός που θα μπορούσε να οδηγήσει στη καταστροφή.

http://www.defence-point.gr/news/?p=72995

Την αναβολή δοκιμαστικής εκτόξευσης ενός βαλλιστικού πυραύλου Minuteman ΙΙΙ αποφάσισε το αμερικανικό Πεντάγωνο για να μην υπάρξει λανθασμένη ερμηνεία από την Βόρεια Κορέα σε μία πρωτοφανή ενέργεια των ΗΠΑ που αν μη τι άλλο δείχνουν ότι πραγματικά φοβούνται την Βόρεια Κορέα και τις πυρηνικές της δυνατότητες. Είναι η πρώτη φορά από την εποχή που γεννήθηκαν τα πυρηνικά όπλα που οι ΗΠΑ ματαιώνουν πυραυλική δοκιμή. Ούτε στην Κρίση των Πυραύλων της Κούβας είχαν προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια. Από την οποία συνάγεται ότι: Πρώτον, όχι απλώς έχει καταφέρει το βορειοκορεατικό καθεστώς να γομώσει τα βαλλιστικά της όπλα με πυρηνικά, αλλά έχει και την δυνατότητα να τα στείλει και εκεί που θέλει. Ίσως όχι στο έδαφος των ΗΠΑ (θεωρητικά η Αλάσκα είναι εντός της ακτίνας δράσης των βαλλιστικών όπλων της Β.Κορέας) αλλά αρκεί να πληγεί η Ιαπωνία και η Νότιος Κορέα και βέβαια εν συνεχεία να πληγεί η Βόρειος Κορέα από πυρηνικά. Θα μιλάμε για το τέλος του κόσμου μας, όπως τον γνωρίζαμε από το 1945 και μετά. Δεύτερον οι ΗΠΑ για πρώτη φορά κάνουν πίσω σε αυτό το chicken game. Και αυτό δεν έχει ξαναγίνει...

Η αναβολή αυτή μάλιστα μπορεί να λειτουργήσει εν γνώση των ΗΠΑ και ως ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, που κάλλιστα μπορεί να την παρουσιάσει ως νίκη, ως εξαναγκασμό των ΗΠΑ να υποχωρήσουν. Έτσι μπορεί ο Βορειοκορεάτης ηγέτης να βρει οδό διαφυγής από το αδιέξοδο που ο ίδιος καλλιεργεί το τελευταίο διάστημα! Σε μια παράλληλη εξέλιξη μάλιστα, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ανέβαλαν σημαντική στρατιωτική συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου στην Ουάσινγκτον μετά από αίτημα της Σεούλ λόγω της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο. Πάντως όσο ο Πιονγιάνγκ συνεχίζει να διατηρεί την αδιαλλαξία της, τόσο η Νότιος Κορέα, όσο και οι ΗΠΑ προχωρούν σε ενέργειες προετοιμασίας. Την ίδια στιγμή η Βόρεια Κορέα, συνεχίζει να προχωρά στην εγκατάσταση βαλλιστικών βλημάτων στην ανατολική της ακτή και απειλεί να πλήξει αμερικανικούς στόχους, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ από τις 10 Απριλίου και μετά. Ομως οι περισσότερες ξένες κυβερνήσεις άφησαν να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύουν προς το παρόν να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό. Πάντως τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση των πρεσβευτών των 27 χωρών της ΕΕ με αντικείμενο τις δραματικές εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα.

Σαφή προειδοποίηση απεύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi προς όλες τις πλευρές της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο ειδικότερα όμως προς τις ΗΠΑ λέγοντας πως όλες οι πλευρές να απόσχουν από κάθε ενέργεια ή πράξη η οποία θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. «Η Κίνα επιμένει πως η τωρινή ένταση που έχει δημιουργηθεί στην Κορεατική Χερσόνησο πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου ανεξάρτητα από το πώς η κατάσταση στην περιοχή μπορεί να εξελιχθεί» δήλωσε ο Wang Yi το Σάββατο, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον γ.γ. του ΟΗΕ Ban Ki- Moon. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας πρόσθεσε πως η διαδικασία απομάκρυνσης των πυρηνικών όπλων από την Χερσόνησο πρέπει να συνεχιστεί και η ειρήνη και η σταθερότητα να διατηρηθούν. Ο Wang πρόσθεσε όμως ότι έχει σοβαρές επιφυλάξεις γύρω από τη διαμόρφωση της παρούσης κατάστασης στη Βόρεια Κορέα και η οποία είναι γειτονική χώρα προς την Κίνα. Ο ίδιος είπε ακόμη πως αντιτίθεται σε κάθε προκλητική συμπεριφορά και πράξεις από οποιοδήποτε μέρος στην περιοχή και πως «δεν πρόκειται να δεχθεί δημιουργία προβλημάτων στο κατώφλι της Κίνας» όπως είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να παραμείνουν ήρεμα και να απόσχουν από κάθε πράξη η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περαιτέρω την ένταση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΟΜΩΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΒΟΒΗΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΟΒΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ. ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ;;; ή ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΞΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ;;; "Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της ινδικής κυβέρνησης ο στρατός πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου τύπου Agni II από στρατιωτική βάση στην περιοχή Odisha στα ανατολικά της χώρας αναφέρει η ιστοσελίδα english.cntv.cn. Ο μεσαίου βεληνεκούς πύραυλος Agni II, με βεληνεκές πάνω από 2.000 χλμ, εκτοξεύθηκε από την ακτή στην περιοχή Odisha στις 10. 20 π.μ. ώρα Ινδίας. «Η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Agni II που πραγματοποιήθηκε από τις Στρατηγικές δυνάμεις του ινδικού Στρατού ήταν επιτυχής», δήλωσαν οι κυβερνητικές πηγές."

1 comment :

  1. Anonymous7/4/13 18:31

    "ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΟΜΩΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΒΟΒΗΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΟΒΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ. ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ;;; ή ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΞΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ;;; "Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της ινδικής κυβέρνησης ο στρατός πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου τύπου Agni II από στρατιωτική βάση στην περιοχή Odisha στα ανατολικά της χώρας αναφέρει η ιστοσελίδα english.cntv.cn. Ο μεσαίου βεληνεκούς πύραυλος Agni II, με βεληνεκές πάνω από 2.000 χλμ, εκτοξεύθηκε από την ακτή στην περιοχή Odisha στις 10. 20 π.μ. ώρα Ινδίας. «Η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Agni II που πραγματοποιήθηκε από τις Στρατηγικές δυνάμεις του ινδικού Στρατού ήταν επιτυχής», δήλωσαν οι κυβερνητικές πηγές." "


    ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΟΤΙ Η ΙΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.
    Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ...ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΡΓΑ η ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ.

    ReplyDelete