20/03/2013

ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ: Ξαφνική άσκηση θαλάσσιας προσβολής…

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΑ ΕΜΒΟΦΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΝΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ωρα Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΡΒΕΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ..."ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ". ΠΩΣ;;; ΔΙΑΤΑΣΟΝΤΑΣ "ΓΥΜΝΑΣΙΑ" ΚΑΨΩΝΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΗΔΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΚΟΥΒΑΣ" ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ. ΑΑΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.... ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ  ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ (ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΑΣ) ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ.

Τις πρωινές ώρες της 20ης Μαρτίου δόθηκε εντολή από τον Α/ΓΕΕΘΑ για την ενεργοποίηση των δυνάμεων άμεσης αντίδρασης και την εκτέλεση άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» (2/13). Η άσκηση περιελάμβανε δύο μέρη. Την ενεργοποίηση των αεροπορικών δυνάμεων της δύναμης ταχείας αντίδρασης με σκοπό την προσβολή εχθρικής ναυτικής δύναμης επιφανείας και την κινητοποίηση του Εθνικού Συστήματος Αεράμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες αεροσκάφη δίωξης και κρούσης υψηλής ετοιμότητας συγκρότησαν COMAO (Combined Air Operations / Συνδυασμένες Αεροπορικές Επιχειρήσεις) τα οποίο και προσέβαλε εχθρική ναυτική δύναμη η οποία είχε αναπτυχθεί στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αριθμός φίλιων μαχητικών συγκρότησε δύναμη απεικόνισης η οποία αποπειράθηκε να παρεμποδίσει το COMAO να προσβάλλει την εχθρική ναυτική δύναμη προσθέτοντας αληθοφάνεια στο σενάριο.

Κινητοποιήθηκε επίσης το Σύστημα Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των τριών κλάδων των ΕΔ της χώρας και σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «defence-point.gr» η επίδοση του συστήματος αεράμυνας ήταν εντυπωσιακή και το σύνολο των συστημάτων παρουσίασε τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας. Η σημερινή ενεργοποίηση της Δύναμης «Δ» συμπίπτει με την εμφάνιση στην περιοχή Καστελορίζου, Ρόδου και Καρπάθου, του τουρκικού ωκεανογραφικού σκάφους «Bilim II» το οποίο προτίθεται να διεξάγει έρευνες, υποδηλώνοντας ότι η Τουρκία ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή… Όμως καλά πληροφορημένες πηγές τόνισαν ότι δεν υφίσταται άμεση σχέση και σημείωσαν ότι ο σημερινός «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» αποσκοπούσε πρωτίστως στη διαπίστωση της ετοιμότητας των δυνάμεων αντίδρασης τη σημερινή περίοδο μετά τις ετήσιες κρίσεις που όπως πάντα συνοδεύονται από αλλαγές προσώπων στις θέσεις ευθύνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις ωκεανογραφικές έρευνες του τουρκικού ωκεανογραφικού σκάφους «Bilim2» σε διεθνή ύδατα, ο Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε τα εξής: «Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 18 Μαρτίου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ‘Bilim2’, το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες κατά το χρονικό διάστημα 18 έως 21 Μαρτίου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες».

http://www.defence-point.gr/news/?p=71765

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ"-2: ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞ/ΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ή ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΑΞ/ΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΖΙΚΩΣ. ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.  ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ "ΕΛΛΑΣ".

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: "Παντελώς ανύπαρκτη, άπραγη και άθλια η συγκυβέρνηση των Αθηνών παρακολουθεί την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο Καστελόριζο και το επιβλέπουν μόνο οι γλάροι. Ο Σαμαράς έχει υποταχθεί 100% στον τουρκικό επεκτατισμό και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τον ελληνικό ορυκτό πλούτο. Όλα τα κόμματα του δήθεν "κοινοβουλευτικού τόξου" και όλα τα τσοντοκάναλα σιωπούν. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έναντι κάθε απειλής. Επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων προς όφελος του ελληνικού λαού"

1 comment :

  1. Anonymous20/3/13 19:39

    Λάθος ξεκινάς.
    Τα ηλίθια υποκείμενα που ζουν σε κομμάτι γης που κάποτε φιλοξενούσε πολιτισμό, με μόνη σκέψη την πρωσοπική τους καλοπέραση και των εαυτούλη τους, ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν...(απ'εδώ και κάτω πάει το κέιμενο σου)...

    ReplyDelete