07/03/2013

Το Ισραήλ και η Τουρκία συνεχίζουν τη στρατιωτική συνεργασία

Εδώ αποδείχνεται ότι η δουλειά είναι πάνω από όλα.

Τα δύο κράτη συνάπτουν σύμβαση που εκτιμάται πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης ήρθε μετά από τις εντάσεις που ουσιαστικά αγνοήθηκαν καθώς και το Ισραήλ λησμόνησε τις προσβολές από τις τουρκικές αρχές, αποφασίζοντας την επανάληψη της στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, που περιλαμβάνει πωλήσεις στρατιωτικού υλικού. Η Τουρκία και το Ισραήλ το 2002, υπέγραψαν συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία και αγορά εξαρτημάτων του ηλεκτρονικού συστήματος Awacs. Με την αγορά του απαιτούμενο εξοπλισμού από το Ισραήλ, τέσσερα τουρκικά Boeing 737 θα μετατρέπονταν σε «ιπτάμενα ραντάρ» στην υπηρεσία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη συμφωνία το 2010 μετά τις σοβαρές καταγγελίες από τις τουρκικές αρχές και την ακλόνητη επιμονή του Τούρκου πρωθυπουργού για μια δημόσια συγνώμη και παραδοχή της ενοχής για τη σφαγή των Τούρκων ακτιβιστών. Αρκετά παράξενη είναι η συμπεριφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, από τη μια να θέτει όρους που αν δεν πληρωθούν η Τουρκία δεν θα συνεργασθεί με το Ισραήλ και από την άλλη να κάνει τα πάντα, προκειμένου να συνεχίσει τη στρατιωτική συνεργασία.

Εκτός από τον στρατιωτικό τομέα, η Τουρκία και το Ισραήλ, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή ενός κοινού αγωγού. Αυτός θα περάσει από τουρκικά εδάφη μεταφέροντας 425 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που αντλούνται από την ισραηλινή περιοχή Λεβιάθαν της ανατολικής Μεσογείου. Σημειώνεται ότι, ανεξάρτητα από τη διπλωματική διαμάχη κατά τα τελευταία τρία χρόνια, το εμπόριο μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ το 2011 έφθασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τουρκική αγορά είναι στην τρίτη θέση των ισραηλινών εξαγωγών.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ: http://isxys.blogspot.com/2012/07/blog-post_5367.html ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ... ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

2 comments :

  1. Anonymous7/3/13 21:30

    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ(ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙΣ ΑΗΔΙΑΣ Σ'ΑΥΤΟ)ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ!ΤΙΝΕΣ ΔΕ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous7/3/13 21:45

    "ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ" ΚΙ ΑΡ@@Δ@Α ΜΑΝΤΟΛΕΣ. ΤΟ..."ΕΥΡΟΣ" ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
    ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

    ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΩΡΙΝΗ ή ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ "ΣΧΕΣΗ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ.

    ΕΞ-ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΧΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.

    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ "ΚΡΗ ΕΚ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ". ΑΣΕ ΕΔΑ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΟΨΙΔΙ.

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ReplyDelete