14/03/2013

Μεταναστολαγνεία από την αριστερά στη Θεσσαλονίκη

Ζητάνε τώρα και άλλα, ώστε να παγιωθεί η μουσουλμανική παρουσία στην ελληνική πόλη και να διαβρωθεί ο εθνικός της ιστός. Μιλάνε για «μουσουλμάνους συμπολίτες μας», προκαλώντας τους πάντες. 
 
Χώρους ταφής για τους μουσουλμάνους στα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης, ζητά η γνωστή για τις εθνομηδενιστικές της απόψεις, δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη (ΣΥΡΙΖΑ). Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα κάτωθι, προκαλώντας τους πάντες: «Στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη τη Μακεδονία, οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας αναγκάζονται να μεταφέρουν τους νεκρούς τους πολλές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά - συνήθως στη Θράκη - για να τους εναποθέσουν στην 'τελευταία κατοικία' τους. Σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος λατρείας για να κατευοδώσουν τους δικούς τους με την τελετή και τα έθιμα της θρησκείας τους. Σε μία χώρα όπου η ανεξιθρησκία διατρανώθηκε από το πρώτο της Σύνταγμα, η έννοια αυτή παραμένει ρητορική πομφόλυγα χωρίς ουσιαστικό και απτό περιεχόμενο. Το αίτημα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας για μουσουλμανικό νεκροταφείο θα έπρεπε να είχε ικανοποιηθεί αυτονόητα χωρίς καθυστερήσεις. Το αίτημα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας πρέπει και μπορεί να ικανοποιηθεί αμέσως, με το να αποκτήσουν δικό τους χώρο ταφής στα ήδη λειτουργούντα νεκροταφεία. Κάθε άλλη κωλυσιεργία ή ολιγωρία συνιστά θρησκευτική μισαλλοδοξία, ύβρη προς την πολυπολιτισμική παράδοση της πόλης μας και καταπάτηση κάθε γραπτού και άγραφου νόμου».

Φυσικά, όπως διαβάσατε, γίνεται λόγος με μπόλικο θράσος για «πολυπολιτισμική παράδοση», αλλά και στο... Σύνταγμα! Το Σύνταγμα που είναι σαφές ότι η Ελλάδα είναι εθνικό κράτος και όπου η κυρίαρχη θρησκεία είναι η ορθόδοξη χριστιανική. Ποιοι είναι οι «μουσουλμάνοι συμπολίτες» μας στη Θεσσαλονίκη;

http://www.elkosmos.gr/

No comments :

Post a Comment