08/01/2013

«Οι Δημοκρατίες που διατηρήθησαν και ήκμασαν είχαν πάντοτε τρία βάθρα, Άξιους Ηγέτες, Δικαιοσύνη και Ισχυρό Στρατό»

Πληροφορούμεθα ότι το Συμβούλιο Άμυνας, βάσει των οδηγιών του 3ου Μνημονίου, προβαίνει σε νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που βάση έχει τον χαμηλότερο προϋπολογισμό των τελευταίων σαράντα χρόνων για την Άμυνα της Χώρας. Παράλληλα παρακολουθήσαμε, προ ημερών τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του (Πρώτο Θέμα) να λέει: «Η Νέα Δομή των Ε.Δ.διαμορφώθηκε σε στενή συνεργασία με την Στρατιωτική ηγεσία και είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με το Εθνικό Αμυντικό Δόγμα της χώρας και παρακολουθεί τα ζητούμενα του 21ου αιώνα, για ένα σύγχρονο στράτευμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της χώρας μας κ.λπ.». Όχι, δεν είναι έτσι, σας έδωσε εντολή η Τρόικα και εσείς βάλατε το μαχαίρι στο λαιμό της Στρατ. Ηγεσίας.  Οι Σκεπτόμενοι Έλληνες νοιώθουμε θλίψη, πικρία, απογοήτευση και καταπάτηση του Εθνικού μας φιλότιμου και με μόνιμη κατήφεια, όταν σκεπτόμαστε ότι τρεις υπάλληλοι διεθνών τοκογλυφικών τραπεζών καθορίζουν το Αμυντικό δόγμα της πατρίδος μας, άσχετα με τις εθνικές ανάγκες μας. Έλεος κύριοι, σεβαστείτε αυτή την χώρα που έγραψε Ιστορία στα πεδία των Μαχών, εκπλήσσοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα. Διαφυλάξετε κύριοι της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ως κόρην οφθαλμού, είναι η τελευταία μας Ελπίδα και η μοναδική ελπίδα του Έθνους, στις δύσκολες αυτές στιγμές, καθ’ όσον ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους για την ακεραιότητα της Πατρίδος είναι οι βλέψεις της σημερινής Τουρκίας (βλέπε Θράκη και Αιγαίο). Η Τουρκία έχει σήμερα, 80 προγράμματα εν εξελίξει ανάπτυξης και ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεών της, νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο. Είναι πολύ ανησυχητικά αυτά που ακούγονται και λέγονται τελευταία.

Με θλίψη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα «…εν τούτοις σε περίπτωση αποτυχίας θα ληφθούν επί πλέον μέτρα… αλλά από περικοπές περιττών δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, ως προτεραιότητα, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Ερωτηματικό βέβαια ποιες θεωρεί περιττές δαπάνες. Εδώ που έφθασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μία περαιτέρω μείωση αμυντικών δαπανών, εάν δεν είναι προδοσία της άμυνας της πατρίδος, είναι οπωσδήποτε ανικανότητα του Υπουργείου να εισπράξει από αυτούς που καρπώθηκαν τα τεράστια χρηματικά ποσά κατά την ξέφρενη χρονική περίοδο 1981-2010. Όσο θα είστε απλοί διαχειριστές των τοκογλύφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον, τίποτε δεν μπορείτε να προσφέρετε στον Ελληνικό Λαό, παρά να καταντήσετε την χώρα μας χειρότερη από την Βουλγαρία. Διότι αφ’ ενός, δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας εξασφαλίζει την ακεραιότητα της πατρίδος μας από επιβουλείς, ούτε από την πλημμυρίδα των μεταναστών και αφ’ ετέρου δεν θα σας επιτρέψει να περικόψετε εξοπλιστικά των οποίων οι προμήθειες γίνονται από Ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, είναι βέβαιο πλέον ότι οποιαδήποτε μελλοντική περικοπή στην άμυνα θα γίνει είτε από τις πενιχρές αποδοχές του Στρατιωτικού προσωπικού, είτε με εγκληματικά δραστική μείωση της οροφής των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπ’ όψιν στην Βουλγαρία το Δ.Ν.Τ. επέβαλε την δραστική μείωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο όλων των Εργοστασίων Παραγωγής πολεμικού και λοιπού Υλικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δηλαδή ουδεμία παραγωγή στον τόπο μας, τα πάντα θα αγοράζονται από τις κεντρικές Ευρωπαϊκές Χώρες που παράγουν στρατιωτικό υλικό και μέσα. Έτσι μειώθηκε η οροφή του Βουλγαρικού Στρατού από 120.000 σε 30.000, αποστρατεύτηκαν στελέχη, κυρίως μικρών βαθμών, που βρέθηκαν στην κυριολεξία στον δρόμο, καταφεύγοντας σε ευκαιριακές χειρωνακτικές εργασίες. Το δε κλείσιμο των εργοστασίων γιγάντωσε έτι περαιτέρω το μεγάλο πρόβλημα της γείτονος χώρας. Η Βουλγαρία όμως δεν έχει προβλήματα με τους γείτονες[Αιγαίο, Θράκη, Τσάμηδες, Σκόπια κλπ]

Αξιότιμε κ. Υπουργέ οποιαδήποτε υποδούλωση της χώρας μας, έχει πάντοτε χρόνο λήξεως, η οικονομική όμως υποδούλωση δεν έχει χρόνο λήξεως, διότι επακολουθούν εθνικές συνέπειες. Σκεφθείτε από την στοιχειώδη οικονομική υποδούλωση της χώρας μας το 1897, χρειάστηκε να περάσουν 100 χρόνια για να απαλλαγεί η χώρα μας και εκείνο γιατί στο διάστημα αυτό βρέθηκαν άξιοι ηγέτες, που κατένειμαν και τα κέρδη και τα βάρη εξ ίσου στον Ελληνικό λαό, ανάλογα με το βαλάντιο ενός εκάστου. Αλλά παράλληλα έτριξαν τα δόντια τους και προς τους τότε διεθνείς τοκογλύφους. «Ποτέ μια Δημοκρατία δεν σταθεροποιήθηκε, όταν εναντιώθηκε στους πόθους του λαού. Οι Δημοκρατίες που διατηρήθησαν και ήκμασαν είχαν πάντοτε τρία βάθρα, Άξιους Ηγέτες, Δικαιοσύνη και Ισχυρό Στρατό»

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α 

Ν.Ν

No comments :

Post a Comment