06/12/2012

Άχρηστα τα συστήματα Patriot σε μια ελληνοτουρκική σύρραξη

Την Τρίτη το βράδυ, το ΝΑΤΟ έδωσε επισήμως το πράσινο φως για την ανάπτυξη των πυραυλικών αμυντικών συστημάτων Patriot στην Τουρκία.

Μέσα από τις πολλές δηλώσεις παραγόντων της συμμαχίας γύρω από το θέμα, το συμπέρασμα για το θέμα της διοίκησης και του ελέγχου των συστημάτων Patriot, το οποίο θίχτηκε την προηγούμενη φορά, είναι ξεκάθαρο: Η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο των συστημάτων Patriot, επειδή είναι πλήρες μέλος της συμμαχίας! Τα συστήματα Patriot των χωρών μελών του ΝΑΤΟ είναι υπό ενιαία διοίκηση. Στην πραγματικότητα, τα ελληνικά συστήματα Patriot σε μια υποτιθέμενη ελληνοτουρκική σύρραξη είναι άχρηστα - μια και ελέγχονται από το ΝΑΤΟ. 

Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την Τουρκία έναντι πιθανών επιθέσεων από τη Συρία. Η συμμαχία αποφάσισε να εγκαταστήσει πυραύλους Patriot στην Τουρκία, μετά από μια σχετική απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Ο τουρκικός έλεγχος των συστημάτων δεν τίθεται προς συζήτηση, αναφέρουν διπλωμάτες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες κυρία Οάνα Λουντέσκου, τον έλεγχο των συστημάτων θα έχουν «οι επί τόπου διοικητές». Όταν ρωτήθηκε αν εννοεί την διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Ράμσταιν, είπε: «Αυτό καταλαβαίνω εγώ». Η ίδια τόνισε επανειλημμένα: «Και η Τουρκία είναι πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ!»

3 comments :

  1. Anonymous6/12/12 14:09

    "Στην πραγματικότητα, τα ελληνικά συστήματα Patriot σε μια υποτιθέμενη ελληνοτουρκική σύρραξη είναι άχρηστα - μια και ελέγχονται από το ΝΑΤΟ."

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ;ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΟΤ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ Α/ΦΗ ΜΑΣ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous6/12/12 16:50

    πλην των μιραζ

    ReplyDelete
  3. Anonymous6/12/12 19:10

    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΙΡΑΖ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete