23/11/2012

Τα Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας δεν βρίσκονται υπό ελληνικό έλεγχο ;

Σύγχυση προκαλούν όσα έχουν αποκαλυφθεί τελευταία, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης των πυραύλων Patriot στην Τουρκία - σε σχέση με το καθεστώς διοίκησης και ελέγχου των έξι συστημάτων Patriot των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση στην Άγκυρα εξακολουθεί να παρουσιάζεται με αυτοπεποίθηση όσον αφορά το θέμα της ανάπτυξης των πυραυλικών συγκροτημάτων αεράμυνας Patriot. "Tα συστήματα θα εγκατασταθούν εκεί που τα χρειάζεται η πατρίδα μας." Το κυβερνών κόμμα συνεχίζει: "Τα κουμπιά θα είναι στο στρατό μας." Το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη συμφωνήσει να αναπτύξει αντιαεροπορικούς πυραύλους στα τουρκο-συριακά σύνορα, και η Τουρκία θέλει τον πλήρη έλεγχο των συστημάτων. Η Τουρκία διεκδικεί τον έλεγχο πάνω από τα πυραυλικά συγκροτήματα του ΝΑΤΟ. Αυτό φαίνεται ότι έχει ζητήσει η κυβέρνηση της Άγκυρας από τους συμμάχους της. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης απαιτούνται αποφάσεις μέσα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αν ο πύραυλος είναι να εκτοξευθεί, αναφέρει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία. "Αν με ρωτήσετε τώρα, ποιός έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη; Η σκανδάλη θα ανήκει σε μας, θα είναι στο Γενικό Επιτελείο μας .." Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ΑΚΡ, κατέστησε επίσης σαφές ότι η Τουρκία θα καθορίσει ακριβώς που θα εγκατασταθούν τα συγκροτήματα Patriot, επιβεβαιώνοντας έτσι μια δήλωση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία είχε αιτηθεί την Τετάρτη στο ΝΑΤΟ επίσημα την εγκατάσταση των Patriot στα σύνορα με τη Συρία.

Στο ΝΑΤΟ επικρατεί μια μικρή σύγχυση με τις δηλώσεις από την Τουρκία. Βασικά, όπως αναφέρουν εμπιστευτικά κύκλοι του ΝΑΤΟ, η εντολή των πυροβολαρχιών Patriot είναι πάντα στο ίδιο το ΝΑΤΟ και όχι σε έναν μεμονωμένο σύμμαχο. Ως εκ τούτου, τα συστήματα υπάγονται στην Ανώτατη Διοίκηση του ΝΑΤΟ - την θέση κατέχει σήμερα ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.

http://www.fox2magazine.net/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ "Patriot", ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Ε.Δ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ..."ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ" ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ή ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΟΠΟΤΕ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ  ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ..."ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΑ" ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...

No comments :

Post a Comment