18/12/2012

ΣΥΡΙΑ: Κοινές επιχειρήσεις Τουρκίας-Ιορδανίας για τα χημικά

Στην προετοιμασία ειδικών επιχειρήσεων στο έδαφος της Συρίας από ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας και της Ιορδανίας προκειμένου να ελέγξουν το χημικό οπλοστάσιο του Assad κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ. Τις επιχειρήσεις αυτές πρόκειται να υποστηρίξουν ΗΠΑ αλλά και Ισραήλ σε επίπεδο παροχής πληροφοριών και υποστήριξης (για τις ΗΠΑ) σημειώνει ο τουρκικός Τύπος. Η επιτήρηση των θέσεων αποθήκευσης των χημικών αυτών όπλων πραγματοποιείται από Αμερικανικές και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ ο φόβος των οποίων είναι να μην το οπλοστάσιο αυτό πέσει στα χέρια ομάδων ισλαμιστών που δρουν στο έδαφος της Συρίας και που μάχονται το καθεστώς Assad. Με άλλα λόγια έχουμε το εξής παράδοξο: 
ΗΠΑ και Τουρκία φοβούνται να μην πέσουν τα χημικά της Συρίας στα χέρια των ομάδων που μάχονται τον Assad ομάδων όμως που ακριβώς αυτές οι χώρες υποστηρίζουν με κεφάλαια και όπλα προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία, αλλά όχι όμως και τα χημικά τα οποία φοβούνται ότι αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους από αυτούς που τώρα υποστηρίζουν! Εάν αυτό δεν είναι ο παραλογισμός της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής τότε τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει; Μάλιστα οι ίδιες δυτικές χώρες με το να εκφράζουν φόβους απώλειας ελέγχου του χημικού οπλοστασίου από τον συριακό Στρατό, εννοούν πως στα χέρια του Assad το οπλοστάσιο είναι ασφαλές, αλλά προχωρούν παράλληλα σε προειδοποίηση προς τη Δαμασκό να μην το χρησιμοποιήσει! Και κάπου εδώ η λογική μας αφήνει χρόνους…

Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ.

No comments :

Post a Comment