06/12/2012

ΝΑΤΟ: "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ

Πολύ μεγαλύτερη αναμένεται η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην πρστασία της Τουρκίας από τυχόν επιθέσεις της Συρίας, σε σχέση με αυτά που έγιναν γνωστά πρόσφατα. Πυραυλικά συγκροτήματα Patriot, ιπτάμενα ραντάρ AWACS και ενα αεροπλανοφόρο, θα προστατεύουν τη Τουρκία.

- Η Γερμανία, όπως έκανε γνωστό, θα συμμετάσχει με περίπου 400 άτομα στρατιωτικό προσωπικό στην αποστολή του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, η ομοσπονιαδκή κυβέρνηση στο Βερολίνο αποφάσισε να στείλει δύο πυροβολαρχίες Patriot στην Τουρκία, για την προστασία της Τουρκίας εναντίον των πυραύλων της Συρίας. Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας De Maizière τόνισε ότι η αποστολή έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και τον έλεγχο των συστημάτων ανέλαβε το ΝΑΤΟ, του οποίου η αλυσίδα διοίκησης φθάνει έως την Τουρκία. 
- Στο προσωπικό συμπεριλαμβάνονται και τα πληρώματα των αεροσκαφών AWACS. Τα ιπτάμενα ραντάρ είναι να υποστηρίξουν τα συστήματα Patriot στη νότια και νοτιοανατολική Τουρκία. Τα AWACS είναι ήδη στην περιοχή σε χρήση.
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ολλαδνία και η Γερμανία, θα συμβάλουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ στην Τουρκία με δύο πυραυλικά συγκροτήματα αεράμυνας Patriot. 
- Η Ολλανδία αποστέλνει δύο συστήματα, η Γερμανία επίσης δύο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν επίσης με δύο συστήματα, εκ των οποίων το ένα είναι αναπτυγμένο πάνω σε αεροπλανοφόρο. 
Η αποστολή του ΝΑΤΟ στην Τουρκία είναι να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων, και στις αρχές του επόμενους έτους αναμένεται τα συστήματα να είναι λειτουργικά στην επικράτεια της Τουρκίας. Οι θέσεις ανάπτυξης των συστημάτων Patriot στην Τουρκία δεν έγιναν γνωστές. Σύμφωνα με ολλανδικές πηγές, η ανάπτυξη των συγκροτημάτων θα γίνει σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

1 comment :

  1. Anonymous6/12/12 19:01

    ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ!ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΤΥΦΛΑ, ΚΟΥΦΑ, ΜΟΥΓΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΑ!ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ "ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ" ΤΟΝ ΔΡΟΥΓΟ, ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ(ΚΑΤ'ΕΜΕ ΚΑΚΩΣ) ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete