18/12/2012

Δραστηριότητες του Ελληνικού Στρατού στη Θράκη

Προετοιμασία για άσκηση «Πύρ και Κίνηση Ομάδος Πεζικού» από εθνοφύλακες Μονάδων της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ στην Ξάνθη.

Πλήθος δραστηριοτήτων του Ελληνικού Στρατού καταγράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Θράκη.

Στα τέλη Νοεμβρίου στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ» στο νομό Έβρου, πραγματοποιήθηκαν ημερήσιες και νυκτερινές βολές βαρέων όπλων Πεζικού και Πυροβολικού Μάχης από τις Μονάδες της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, στις οποίες συμμετείχε το σύνολο του προσωπικού του Σχηματισμού.

Στην Ξάνθη διεξήχθη άσκηση «Πύρ και Κίνηση Ομάδος Πεζικού» από εθνοφύλακες Μονάδων της 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Πεδίο Ασκήσεων Μορσίνης.

Επίσκεψη του κλιμακίου της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Οργάνης.

Στην Κομοτηνή και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του ΕΣ, κλιμάκιο της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ επισκέφτηκε το χωριό της Οργάνης και προσέφερε στους μαθητές οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες στα πλαίσια της οδοντιατρικής και στοματικής υγιεινής που διενεργήθηκε απο την ιατρική ομάδα. Ιδιαίτερη σημασία είχε η προσφορά του Διοικητή της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ Ταξίαρχου Στυλιανού Καβούρ μιας Ελληνικής σημαίας στον Δντη του Μειονοτικού Δημ. Σχολείου της Οργάνης προς αντικατάσταση της φθαρμένης παλιάς, γεγονός που χαροποίησε τόσο τα παιδιά του δημοτικού σχολείου όσο και τον διευθυντή του.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η 31 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία τίμησε τη μνήμη του Στρατιώτη Ζήση Καραγώγου που έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με Τούρκους στις 19 Δεκεμβρίου 1986. Παράλληλα, έγινε μετονομασία του παρατηρητηρίου Τσιρώζη σε Καραγώγου ως τιμή για τον στρατιώτη που θυσιάστηκε για την Πατρίδα. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ:  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TeoeHz6bvow

No comments :

Post a Comment