26/12/2012

Προμήθεια 117 βλημάτων κλειστής αερομαχίας ΑΙΜ-9Χ Sidewinder από την Τουρκία

Αεροσκάφος F-16D Block 50+ της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με βλήμα αέρος-αέρος AIM-9X Sidewinder.

H Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας (DSCA) των ΗΠΑ ειδοποίησε στις 24 Δεκεμβρίου το Κογκρέσο για πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) στην Τουρκία 117 βλημάτων ΑΙΜ-9Χ-2 Block II Sidewinder και συναφούς εξοπλισμού, με συνολικό εκτιμώμενο κόστος $140 εκατ. Η νέα έκδοση ΑΙΜ-9Χ-2 BlockII διαθέτει βελτιωμένο πυροκροτητή και σύστημα εγκλωβισμού. Πρόκειται για την τρίτη σχετική ειδοποίηση της DSCA με αντικείμενο την πώληση του πλέον εξελιγμένο τύπου του γνωστού Sidewinder στην Τουρκία, μετά την ειδοποίηση της 7ης Οκτωβρίου 2004 με αντικείμενο τη δυνητική πώληση 225 βλημάτων και της 4ης Μαϊου 2007 με αντικείμενο δυνητική πώληση 105 βλημάτων. Τα σύγχρονα βλήματα κλειστής αερομαχίας δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν πλήρως από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία μέχρι πρόσφατα λόγω έλλειψης συστημάτων απεικόνισης κάσκας (JHMCS), κατάσταση που μεταβάλλεται με την ολοκλήρωση των παραδόσεων των 30 νέων F-16 Block 50+ Advanced και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 Block 40/50. Tα βλήματα ΑΙΜ-9Χ Sidewinder θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό εφάμιλλα των προηγμένων IRIS-T που βρίσκονται στο οπλοστάσιο της ελληνικής ΠΑ.

http://strategyreports.wordpress.com/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΠΟΙΟΣ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ" ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΦΗΜΕΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 60 ΣΤΙΣ 90 ΗΜΕΡΕΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ;;; ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΕΤΕ (Ο ΤΡΟΠΟΣ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ) ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΠΤΗΣΗΣ) ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΜΟΙΡΩΝ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΕΛΕΙΨΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΟΠΛΑ.

1 comment :

  1. Κρίμα τα λεφτά που δώθηκαν για τους εξοπλισμούς τόσα χρόνια. Η τουρκία θα κάνει περίπατο αν αποφασίση να ασχοληθεί με την πάρτη μας τελικά, αν και πιστέυω ότι είναι γίνει έχει ίδη συμφωνηθή.

    ReplyDelete