14/11/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ- ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε πως η αναβίωση της αρχαίας εορτής προς τιμήν του Θεού Απόλλωνος Σμινθέως του καθάρσιου αλλά και έφορου της γεωργίας θεού που θα τελούνταν την κυριακή 18/11/2012 και 12 μμ αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας διοικητικής απόφασης του συλλόγου, λόγο ότι η αρχαιολογική υπηρεσία Ρόδου δεν έκανε δεκτή την αίτηση του συλλόγου για την τέλεση της εορτής αναβίωσης. Με την πρόφαση πως η εορτή δεν ειναι συμβατή με τον χώρο και ότι ο χώρος παραχωρείτε επιλέκτικά σε εκδηλώσεις καλλιτεχνικού χαρακτήρα, μας αποκλεισαν!!!

Και εδώ γεννάτε το ερώτημα αν δεν είναι συμβατή η εορτή του θεού στον ναό του που θα είναι; Αυτό το {Ελληνικό κράτος} που μάχεται τον Ελληνισμό και την Ελληνική παράδοση με νύχια και με δόντια, αφού είναι η κρατούσα εξουσία και δεν αφήνει τους Έλληνες να δοξάζουν τους Θεούς τους, αλλά ουτέ καν την αναβίωση των πραγματικών Ελληνικών εορτών και τελετουργιών!!! Είναι απαράδεκτο και αντισυνταγματικό, δηλαδή παράνομο να στερεί το δικαίωμα στους Έλληνες να δοξάζουν τους Θεούς των προγόνων τους. Ποιό είναι αυτό το κράτος που απαγγέλλετε την άνεξιθρησκεία βάση του συντάγματος του και σπέρνει την διχόνοια στους υπηκόους πολίτες του. Και να θυμίσουμε σε κάποιους την κρατούσης εξουσίας πως τον Τούρκο τον πολέμησαν και Εθνικοί Έλληνες της πατρώας θρησκείας μαζί με χριστιανοποιημένους Έλληνες της εποχής, άπειρα παραδείγματα, αλλά δυστυχώς οι αγώνες των "αδικήθηκαν και καπελώθηκαν στυγνά" από το ιουδαϊκό ιερατείο του ιουδαιοχριστιανισμού.


Για γνώση στους αγνωμόνες, παραθέτουμε απόσπασμα από το πρώτο σύνταγμα των τότε νικητών επαναστατημένων Ελλήνων: Τμήμα Α Περί θρησκείας. Παρ.α Η επικρατούσα θρησκεία εις την Ελληνικήν επικράτειαν είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας, ανέχεται όμως η Διοίκησις της Ελλάδος πάσαν άλλην θρησκείαν, και αι τελεταί και ιεροπραγίαι εκάστης αυτών εκτελούνται ακωλύτως.

Λίγα λόγια για την αρχαία εορτή{Τα Σμίνθια}
Τον μήνα Νοέμβρη-Σμίνθιο. στην Ρόδο και στην ακρόπολη της Λίνδου γινόταν λαμπρότατες εορτές προς τιμή του Απόλλωνα Σμινθέως ή Σμίνθιου, ως καθάρσιου αλλά και έφορου της γεωργίας θεού. Η αρχαία εορτή τελοταν προς τιμή του Θεού Απόλλωνος Σμινθέως ως ευχαριστηριο που σταματησε την πανούκλα στο στρατευμα των Ελλήνων επί Τρωικού πολέμου ως μυοκτόνος, ὁ τοὺς ποντικοὺς φονεύων

(Σμινθεύς, έως, ὁ, epith. of Apollo, Il. 1.39; either (from Σμίνθος or Σμίνθη a town in the Troad, Hsch. , St. Byz.) the Sminthian; or (from σμίνθος) mouse-killer, Sch. ad loc., cf. Str. 13.1.48 and 64:—also Σμίνθιος, ὁ, Ael.NA12.5, Sch.Il.l.c.; Σμίνθιος, ὁ (sc. μήν), name of a month at Rhodes, IG22.1131,12(1).1068.2, al.; written Ζμ-, ib.1149.8, al.: Σμίνθεια, τά, games at festival of Apollo Σμινθεύς,)

Σμινθεύς--ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΣ
(ὁ) ἐπίθ. τοῦ Ἀπόλλωνος, Ἰλ. Α. 39· ἢ (ἐκ τοῦ Σμίνθος ἢΣμίνθη ἥτις ἦν πόλις Τρωϊκή, Ἡσύχ., Στέφ. Βυζ.)= ὁ Σμίνθιος· ἢ (ἐκ τοῦ σμίνθος) ὁ μυοκτόνος, ὁ τοὺς ποντικοὺς φονεύων, Σχόλ. Ἑνετ. ἐν τόπῳ, πρβλ. Στράβ. 604, 613· - ὡσαύτωςΣμίνθιος (ὁ) Αἰλ. π. Ζ. 12. 5, Σχόλ. Ἰλ. ἔνθ’ ἀνωτ Η πλέον πρόσφατη τουρκική ανασκαφη δείχνει ότι ο ελληνιστικός ναός κατασκευάστηκε το 150-125 π.Χ., και, συνεπώς, περίπου την ίδια στιγμή που ο κύριος της Αλεξάνδρειας Τρωάδος μετάτρεψε τα Πύθια ἐν Τρωάδι «η Πυθία της Τρωάδας») σε Σμίνθια Τρωάδι η {Σμίνθια της Τρωάδας}.Το ίδιο συνέβει στον Ναό του Πύθιου Απόλλων στην Ρόδο όπως και σε άλλες πόλης του αρχαίου Ελληνικού κόσμου .Η λατρεία εξαπλώθεικε στο νησί της Ρόδου,που και μεγάλη γιορτή με τετραήμερα δρώμενα που τελούνταν στον λόφο πλησίον του ναού του Απόλλων γνωστή ως τα "Σμίνθια" διεξάγονταν τον μήνα Νοέμβριο {Σμίνθιο} την οποία ο Φιλόμνεστος μελετητής ύμνησε την εορτή Σμίνθια στη Ρόδο.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ!! ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΟΡΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΊ ΣΕ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ. Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΕΊΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΣΑΕΙ ΣΤΗΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΟΥΛΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2012/11/blog-post_13.html
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_770.html

5 comments :

  1. ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ", Η ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ", ΑΝ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΗΣ-ΛΟΓΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟ-ΟΡΚΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ!ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  2. ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΡΗΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ! ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ; ΔΗΛ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΛΕΧΨΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ....

    ReplyDelete
  3. ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ KAI OI ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ MKO!ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ! ΑΝ-Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ-ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ "ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ",ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΟΛΑΣ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΛΑΛΗΣΕΙ Ο ΜΟΥΕΖΙΝΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ "ALLAHU AKBAR", ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΕΙΤΝΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΖΑΜΙ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ(ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ-ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΣΥ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ;ΕΔΩ ΡΕ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΟΥ ΠΗΓΕ ΣΟΥΜΠΙΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΟΥΕΖΙΝΗ(ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ "ΝΑΙ" ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ);ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥΕΖΙΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΑΒΙΝΟ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΝΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ!ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  4. "Και να θυμίσουμε σε κάποιους την κρατούσης εξουσίας πως τον Τούρκο τον πολέμησαν και Εθνικοί Έλληνες της πατρώας θρησκείας μαζί με χριστιανοποιημένους Έλληνες της εποχής, άπειρα παραδείγματα, αλλά δυστυχώς οι αγώνες των "αδικήθηκαν και καπελώθηκαν στυγνά" από το ιουδαϊκό ιερατείο του ιουδαιοχριστιανισμού."

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ!ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΗΤΑΝ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ"(Η ΕΣΤΩ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ", ΑΚΟΥΤΕ ΕΚΦΡΑΣΗ);ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΑΣ(ΥΠΟ ΜΟΡΦΗΝ URBAN LEGEND)ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΕΡΟΛΙΘΟΙ(ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΗΜΙΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣ- ΒΕΒΑΙΩΣ), ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!
    ΚΑΙ "ΙΟΥΔΑΙΟΙ" ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΟΪ!Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  5. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΚΟΤΕΣ;ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΑΡΧΙ-ΚΑΡΑ-"ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ"(ΕΦΟΣΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΙΟΥΔΑΙΟΙ")ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ COJONES ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΑΠΤΩ;

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete