29/10/2012

Τρεις υποθέσεις αυτοφώρου: Βαξεβάνης, Κασιδιάρης, Παπαδόπουλος

Ηλίας Κασιδιάρης, Βουλευτής Αττικής, Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή

Στην περίπτωση Βαξεβάνη έχουμε έναν δημοσιογράφο με ένα καυτό προϊόν στα χέρια, που ως «καλός ενημερωτής του λαού» αποφασίζει να το πουλήσει με το σχετικό αντίτιμο. Προηγουμένως έχει φροντίσει να διαφημίσει άριστα το προϊόν αυτό, ώστε την ημέρα κυκλοφορίας του, το σχετικό έντυπο να έχει ήδη παρελάσει ως είδηση από τα τηλεοπτικά δελτία. Η Χρυσή Αυγή, παρ’ όλο που ο συγκεκριμένος τύπος μας έχει επανειλημμένως επιτεθεί αδίκως και ανοικείως, στην προκείμενη περίπτωση δεν μπορεί παρά να τον υποστηρίξει. Ασφαλώς και έπρεπε να δημοσιευθεί η λίστα των μεγαλοκαταθετών, όχι όμως ως εμπορικό προϊόν, αλλά δωρεάν στο διαδίκτυο προς ενημέρωση του λαού. Από ‘κει και πέρα, ο τρόπος που κινήθηκε η ποινική δίωξη και η μεταφορά (δε μιλάμε ασφαλώς για σύλληψη) του Βαξεβάνη στο γραφείο του εισαγγελέα, μόνο καλό του έκανε εμπορικά και επικοινωνιακά. Ο δημοσιογράφος «κρατήθηκε» χαλαρά για καφέ –ούτε κρατητήριο δεν έκατσε– και εξαγόρασε το γεγονός αυτό αυτοπροβαλλόμενος ως λαϊκός ήρωας, που διώκεται βάναυσα απ’ το κατεστημένο.

Η δική μου περίπτωση ήταν ασφαλώς διαφορετική. Μου καταλογίστηκαν αδικήματα που ουδέποτε διέπραξα, κατόπιν τηλεφωνικής υπαγόρευσης ενός δημοσιογράφου σε μία εισαγγελέα, που φέρονται να είναι και φιλαράκια. Στη δική μου περίπτωση κινητοποιήθηκε τεράστια αστυνομική δύναμη, η Ασφάλεια βρέθηκε σε χρόνο μηδέν στην οικία μου, ενώ η Άμεση Δράση και η ομάδα ΔΙΑΣ αναζητούσαν από το πρώτο λεπτό το όχημά μου. Τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής τέθηκαν υπό παρακολούθηση και αστυνομικά οχήματα είχαν μπλοκάρει τις βασικές εισόδους προς την περιοχή κατοικίας μου (σε ένα μπλόκο στη λεωφόρο Μαραθώνος μάλιστα, κάποιες ηλικιωμένες κυρίες, παρατηρώντας τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα έλεγαν πως επιτέλους το κράτος ενδιαφέρθηκε για την ασφάλειά τους…). Ενώ σε μία κρίση ειλικρίνειας, ο δημοσιογράφος Σόμπολος του Star ανέφερε σε δελτίο ειδήσεων ότι: «για τη σύλληψη Κασιδιάρη έχει επιστρατευθεί ακόμη και το βαλιτσάκι παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων της ΕΥΠ». Τελικά δε συνελήφθην, ούτε παρουσιάστηκα στις αρχές, για να αποφύγω τη διαπόμπευσή μου από τα κανάλια της διαφθοράς, που θα πρόβαλαν για ώρες τη μεταφορά μου με χειροπέδες στο αυτόφωρο. Τα πάντα είναι ζήτημα ηθικού και πολλοί Συναγωνιστές σίγουρα θα έχαναν το ηθικό τους αν έβλεπαν κρατούμενο τον εκπρόσωπο του κόμματος. Και κάτι ακόμα πολύ βασικό: για εμάς πάνω απ’ όλα μετράει η ελευθερία και δεν έχουμε σκοπό να χαρίσουμε ούτε ένα λεπτό της προσωπικής μας ελευθερίας στο αμαρτωλό και διεφθαρμένο καθεστώς που έχει διαλύσει τη χώρα.

Άφησα για το τέλος την περίπτωση του αυτοφώρου του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ., Ανδρέα Παπαδόπουλου. Ο εν λόγω υβριστής της Χρυσής Αυγής, την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή τουALPHA «Δημοσκόπηση» προχώρησε σε ένα όργιο ύβρεων κατά του Κινήματος, αλλά και των απλών οπαδών και ψηφοφόρων του. Αποκάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη μας «του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους» και τους οπαδούς μας «ηλίθιους». Οι συγκεκριμένες αναφορές αποτελούν καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμηση, γι’ αυτό και το πρωινό της επομένης, ο βουλευτής μας Πολύβιος Ζησιμόπουλος μήνυσε τον Παπαδόπουλο. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου η αστυνομία όφειλε να κινηθεί για τη σύλληψή του, καθώς ο εν λόγω τύπος δεν είναι καν εκλεγμένος βουλευτής. Όχι μόνο δεν έπραξαν κάτι τέτοιο οι αρχές, αλλά την επομένη μέρα – και εντός του πλαισίου του αυτοφώρου – ο Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ζωντανά στην κρατική τηλεόραση!

Έναν απλό Έλληνα, η αστυνομία σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση θα τον είχε συλλάβει σε μηδέν-χρόνο, θα τον κρατούσε το βράδυ στο κρατητήριο παρέα με λαθρομετανάστες, την άλλη μέρα φωτογράφηση, δακτυλοσκόπηση και με χειροπέδες στον εισαγγελέα. Το νομικό μας τμήμα επικοινώνησε με τους αρμόδιους αστυνομικούς υπαλλήλους, ζήτησε εξηγήσεις για τη μη εφαρμογή του νόμου και ενημέρωσε πως η συγκάλυψη του συγκεκριμένου αδικήματος αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Ασφαλώς κανένας μηχανισμός δεν κινήθηκε για τη σύλληψη του Παπαδόπουλου. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα δεν είμαστε όλοι ίσοι, ή μάλλον αν ανήκεις στη ΔΗΜ.ΑΡ. είσαι… περισσότερο ίσος από τους απλούς πολίτες, δηλαδή τους λούμπεν προλετάριους, για να μιλήσουμε τη γλώσσα των μαρξιστών του Κολωνακίου.

No comments :

Post a Comment