21/10/2012

ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΝ;;;

Σήμερα ο ΠΟΡΤΑ–ΠΟΡΤΑ ανάρτησε μια καταπληκτική ανάλυση της PHOENIX CAPITAL RESEARCH, σχετικά με τη συστημική αντιμετώπιση της κατάρρευσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. ΤΙΤΛΟΣ: H ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΦΟΥΣΚΑ της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ σε ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Η ανάλυση στηρίζεται στο ζήτημα των UNFUNDED LIABILITIES. Τα Unfunded Liabilities αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού και δημοσιονομικού συστήματος.
Με το χρέος και το έλλειμμα να φαντάζουν ανέκδοτα μπροστά στο ζήτημα των Unfunded Liabilities. Στα Ελληνικά UNFUNDED LIABILITY=ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.

Ήτοι εφαρμοσμένα :
1. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ = 600 ΔΙΣ
2. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ = 233 ΔΙΣ (τουλάχιστον)

ΣΥΝΟΛΟ 833 ΔΙΣ + ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 382 ΔΙΣ = 1.215 ΔΙΣ,

Δηλαδή 1,2 ΤΡΙΣ !!!

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας. Το οποίο αναγόμενο στο κλάσμα ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ/ΑΕΠ, με το ΑΕΠ να έχει καταρρεύσει σε 190 δις γίνεται: 1.215/190 = 639% !!! ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ / ΑΕΠ = 639 % !!!  Με τη διευκρίνηση ότι ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ=ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, αφού το ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ταμείων και τραπεζών μεταβιβάζεται στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, με τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των ταμείων από τον προϋπολογισμό και με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να πραγματοποιείται είτε με εγγυήσεις του δημοσίου που καταπίπτουν και εγγράφονται στο δημόσιο χρέος (23 ΔΙΣ / Απρίλιος 2012 & 45 ΔΙΣ / 2013), είτε με τις δόσεις του EFSF/ESM που εγγράφονται απ’ ευθείας στο δημόσο χρεος.

ΑΡΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ / ΑΕΠ = 639% !!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! Σταματήστε να ασχολείστε με χρηματοοικονομικές τρίχες, δηλαδή με ασήμαντα δημοσιονομικά ζητήματα της τάξης του 3%-5% (ελλείμματα, προσαρμογές, κλπ.), όταν το πραγματικό πρόβλημα είναι ένα ολόκληρο βουνό που φτάνει στο 639%. Και μόλις γίνει ένα ακόμη PSI και οκοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα ξεπεράσει το 800%.

Δεν τα λέω εγώ. Τα γράφει η έκθεση του ΔΝΤ από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2009 (299/2009).  Αυτή στην οποία στηρίχθηκε όλο το εγκληματικό σχέδιο προσφυγής της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, όταν η συμμορία του Πολιτικού, Τραπεζικού και Διαπλεκόμενου Επιχειρηματικού Συστήματος αποφάσισε να φορτώσει την κρίση του τραπεζικού συστήματος στις πλάτες των φορολογουμένων και να μετατρέψει την ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ σε ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Με το απλό επιχείρημα ότι αφού το σύστημα δεν μπορεί να πληρώσει 1,2 ΤΡΙΣ, τα μοιράζουμε σε 10.000.000 ιθαγενείς και το πρόβλημα αλλάζει μορφή και γίνεται 120.000 ευρώ κατά κεφαλήν. Και επειδή οι Έλληνες έχουν σχεδόν όλοι ακίνητη περιουσία, τα 120.000 ευρώ κατά κεφαλήν είναι όλα καλυμμένα με υπαρκτά περιουσιακά στοιχεία και δεν αποτελούν UNFUNDED LIABILITY. Kαι έτσι συνέβη το μαγικό. Το συνολικό ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, δηλαδή το TOTAL UNFUNDED LIABILITY, τακτοποιήθηκε λογιστικά και έγινε FUNDED, ανακαλύπτοντας 10.000.000 ιθαγενείς–εγγυητές, οι οποίοι κλήθηκαν δια της βίας να εισφέρουν στο σύστημα την ατομική τους περιουσία, ήτοι 10.000.000 Χ 120.000 = 1.2 ΤΡΙΣ, με την οποία η ΤΡΟΪΚΑ πέτυχε να υποθηκεύσει την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων υπέρ της σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος. Και αφού το πείραμα πέτυχε στην Ελλάδα, τωρα αρχίζει να εφαρμόζεται επίσημα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου τα αντίστοιχα προβλήματα είναι σαφώς μεγαλύτερα σε απόλυτους αριθμούς.

Το ζήτημα του χρέους, το έχουμε ξαναπεί, έγινε πλέον ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ. Και ο γόρδιος δεσμός δεν λύνεται. Κόβεται. Σταματήσε λοιπόν να δίνετε ασπιρίνη στον καρκινοπαθή. Αφήστε τα γιατροσόφια της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, της επιμήκυνσης ή δεν ξέρω ποιάς άλλης αλχημείας θα ανακαλύψετε, προκειμένου να συνεχίζετε να κοροϊδεύετε τους Ιθαγενείς. Η λύση είναι συγκεκριμένη και την έχουμε γράψει εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια. Καταγγελία + Διαγραφή + Επανεκκίνηση. Όχι για να γίνουμε μπαταχτσήδες, αλλά για να πληρώσουν τη ζημία αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι τα 10.000.000 ιθαγενείς, που στο σύνολο των 1.2 ΤΡΙΣ, αμφιβάλλω αν η συμμετοχή τους ξεπερνά το 10%. Το 10% λοιπόν να το πληρώσουμε οι ιθαγενείς. Συμφωνούμε. Στα 120-150 ΔΙΣ υπολογίζεται άλλωστε το χρέος μετά τη διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου. Και το υπόλοιπο όμως 1 ΤΡΙΣ να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Έλληνες και ξένοι. Δυστυχώς όμως, οι ιθαγενείς, κατά τις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, αποφάσισαν να χαρίσουν την ατομική τους περιουσία υπερ της σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος. Η οποία βαφτίστηκε ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ καιΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Και αποφάσισαν να ξαναχρηματοδοτήσουν εξ ιδίων πόρων το UNFUNDED LIABILITY της Ελληνικής Οικονομίας, εγγυούμενοι με την ιδιωτική τους περιουσία το χρέος και τα ελλείμματα του δημοσίου, των ταμείων και των τραπεζών.

Δρ Κυριάκος Τόμπρας

No comments :

Post a Comment