31/10/2012

Νέα άσκηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης από το ΓΕΕΘΑ.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τις πρωινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου, εκτελείται Διακλαδική Άσκηση ¨Πυρπολητής 10¨, με ενεργοποίηση τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό: 
- Τον εντοπισμό και εξουδετέρωση εχθρικού πλοίου αγκιστρωμένου σε ακτή νησιού. 
- Την εκτέλεση επιχείρησης Έρευνας Διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή
- Την αεροδιακομιδή με Ε/Π τραυματία από πλοίο του ΠΝ.
Η άσκηση εκτελείται στην Ρόδο και την θαλάσσια περιοχή Ανατολικά του νησιού.

Ειδικότερα το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αγκίστρωση του εχθρικού ταχύπλοου σκάφους μεγέθους πυραυλακάτου σε ακτή του νησιού το οποίο έχει αποβιβάσει εχθρικές δυνάμεις στο φίλιο έδαφος, ενώ ακολουθεί και δεύτερο κύμα. Η απάντηση των ελληνικών δυνάμεων είναι άμεση και διπλή, με την κινητοποίηση μαχητικών της ΠΑ και ειδικών δυνάμεων. 
- Τέσσερα F-16 απογειώνονται από την Κρήτη, με το ένα ζεύγος να έχει αποστολή την προσβολή στοχων εδάφους/επιφανείας και το δεύτερο την προστασία του εκτελώντας καθήκοντα εναέριας υπεροχής. 
- Ειδικές δυνάμεις οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο νησί με ελικόπτερα πραγματοποιούν στοχοποίηση του εχθρικού σκάφους με καταδείκτες λέιζερ για την προσβολή του από τα δύο F-16 που φέρουν όπλα με κατάδειξη λέιζερ (LGB). - Στη συνέχεια πραγματοποιείται προσβολή του εχθρικού σκάφους ενώ ταυτόχρονα το σύνολο των ειδικών δυνάμεων «σφραγίζει» την περιοχή για να εξαλείψει την όποια εχθρική αντίδραση από τα τμήμα ντα που έχουν πραγματοποιήσει την απόβαση, ενώ παράλληλα επιτηρεί και άλλα τμήματα που πιθανώς έχουν επίσης αποβιβαστεί. 
- Την ίδια ώρα ένα ελληνικό μαχητικό έχει απολεσθεί 30 μίλια ανατολικά της Ρόδου με τον χειριστή του να έχει εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Δύναμη CSAR της ΠΑ σε ελικόπτερο Super Puma υπό τη συνοδεία των F-16 που πραγματοποιούν αποστολή εναέριας αεροπορικής υποστήριξης πραγματοποιεί την διάσωση του πιλότου παρουσία εχθρικής αντίδρασης. 
- Στην ακτή του νησιού κατά τη διάρκεια εξάλειψης του προγεφυρώματος από τις ειδικές δυνάμεις έχει υπάρξει τραυματισμός προσωπικού και ελικόπτερο από παραπλέουσα φρεγάτα πραγματοποιεί αεροδιακομιδή του στο σκάφος του ΠΝ για την προσφορά των πρώτων βοηθειών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

4 comments :

  1. Να θυμόμαστε μόνο ένα που διαβάσαμε....."Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ"

    Δεν θα πω τίποτε άλλο αυτό τα λέει όλα.Απο εκεί θα ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  2. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ... ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ

    ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ "ΜΑΣ" ΓΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ. (ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ)

    ΕΓΩ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΛΑΔΟΞΕΡΑ ή ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ... ΜΕΤΑΞΥ ΛΕΣΒΟΥ-ΘΡΑΚΗΣ

    ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΑΥΔΟΣ-ΓΑΥΔΟΠΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ...

    ReplyDelete
  3. Anonymous1/11/12 18:38

    ΚΟΥΡΗΤΗ την καλησπέρα μου.Για μένα προσωπική μου άποψη ...δεν έχει σχέση με το προφανές.Το σημαντικό στην Στρατηγική είναι να "παραπλανάς" τον εχθρό,τον αντίπαλο.Για να το κάνουμε αυτό του "χαλάμε" τα σχέδια .τον μπερδεύουμαι και έτσι τον ελένχουμε ευθέως.....για τον απλούστατο λόγο ότι έτσι του ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.Ένα μικρό παράδειγμα ο πόλεμος των 6 ημερών και η επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Αιγύπτου.Εκεί να δεις ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ.


    Ένα-ενάμισο μήνα πριν, οι Ισραηλινοί σήκωναν κάθε μέρα 40 ως 80 μαχητικά φορτωμένα με βόμβες σε ασκήσεις στην Μεσόγειο Βόρεια της Αιγύπτου. Μέσα στις ασκήσεις ήταν και οι χαμηλές πτήσεις έτσι ώστε να τους χάνουν τα Αιγυπτιακά ραντάρ.
    Τις πρώτες μέρες σήμαιναν συναγερμοί από τους Αιγύπτιους, αλλά όταν έβλεπαν κάθε μέρα τα Ισραηλινά μαχητικά να ξαναεμφανίζονται πάνω από την Μεσόγειο και να γυρνάνε πίσω, άρχισαν να μην δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Στις 5 Ιουνίου οι Ισραηλινοί δεν γύρισαν πίσω αλλά σε σμήνη των 4 μαχητικών απλώθηκαν επάνω από την Αιγυπτο και έφτασαν στις περισσότερες Αιγυπτιακές βάσεις χωρίς να έχει σημάνει καν συναγερμός. Με τις βόμβες κατέστρεψαν τους διαδρόμους και τα ακινητοποιημένα μαχητικά τα διέλυσαν με τα πυροβόλα.

    Τώρα επι της ουσίας σε εμάς...θα είμαστε πραγματικά χαζοί αν πιστεύουμε ότι το Επιτελικό Σχέδιο Χτυπήματος της Τουρκίας σε εμάε θα το έχουν φτιάξει αυτοί οι ίδιοι.Τον Επιτελικό Σχεδιασμό των έχουν αναλάβοι άλλοι π.χ 30-32 Νατοικοι Αξιωματικοί με επικεφαλής Αμερικανό Στρατηγο (για την Συρία είχαν Υποστράτηγο) και αρκετούς αξιωματικούς απο άλλα κράτη.Όλοι αυτοί βρίσκονται ήδη στην Τουρκία και κινούνται με πολιτικά.Το ΝΑΤΟ φυσικά δεν θα "φαίνεται" πουθενά...αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν πετάει και κουνιέται ΤΙΠΟΤΑ στο Αιγαίο και γενικά στην Μεσόγειο αν πρώτα δεν δώσει το ΟΚ αυτό.Ένα μικρό παράδειγμα κάθε φορά που σηκώνεται ένα αεροσκάφος της πολεμικής μας αεροπορίας για να πάει για αναχαίτηση ενός Τούρκικου ....αυτό το ξέρει απο ΠΡΙΝ το ΝΑΤΟ και έχει φροντίσει να ενημερώσει την απέναντι πλευρά για το ΠΟΤΕ ,ΠΩΣ και αν θα είναι οπλισμένο το αεροσκάφος μας.

    Οπότε το μόνο που μας μένει είναι να έχουμε βρει ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ του Αιγαίου ...μακριά απο ραντάρ του ΝΑΤΟ (υπάρχει τρόπος)....και σε ποιό απο τα "συγκεκριμένα" σημεία που θα χτυπήσουν είμαστε δυνατοί και που αδύναμοι,ώστε αναλόγως να πράξουεμ τα δέοντα.

    Επίσης κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ,σχεδόν όλοι οι Αρχηγοί του Τουρκικού Στρατού ήταν και είναι Εβραίοι.....καθώς επίσης ότι και και την βραδιά των Ιμίων στο Ελληνικό Επιτελείο Στρατού υπήρχε ΠΡΟΔΟΤΗΣ.!!Πρίν κάνουμε λοιπόν οτιδήποτε καλό είναι να καθαρίσουμε πρώτα μια και καλή με αυτούς.

    Βλέπουμε δηλαδή ότι και οι 2 πλευρές ΕΛΕΝΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ....και οι δύο Στρατιωτικές Ηγεσίες έχουν αλλωθεί απο τον ΕΧΘΡΟ.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ .....εξού και ο σκοπός της επίσκεψης του ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ καθορίζουν ΠΩΣ και με τι κουστούμια θα παίξουν το ΘΕΑΤΡΟ.

    Αυτό όμως που δεν ξέρουν είναι ότι υπάρχει και ο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ.....εκεί λοιπόν το "παιχνίδι" θα χοντρύνει και θα ξεφύγει απο τον ελενχό τους.Και ίσως αυτό να είναι και το μόνο που μας απομένει.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ


    ReplyDelete
  4. Anonymous1/11/12 19:23

    ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.

    ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΠΡΙΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΠΛΕΟΝ, ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΑΤΟ (ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΥΤΗ -ΚΑΘΕΑΥΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΛΕΝΕ "chain of command" ("ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ/ΔΙΑΤΑΓΩΝ). ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ...ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

    ΙΣΩΣ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΒΩΝ ΤΗΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ...ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ΒΑΘΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΑΦΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ... ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΚΙ ΕΚΕΙ... ΣΕ ΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΕΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΕΡΡΙΣΤΙΚΩΣ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΕΜΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΝΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΝΤΟΣ....

    ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΙΝ ΕΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΩΣΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΩΣ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

    Η ΕΛΛΑΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΛΕΞΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Γ.ΠΠ. ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΆΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΓΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗ ΚΟΡΑΣΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΙΑΣΕΙ...

    http://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_3654.html

    Υ.Γ: ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΟΙ Σ.Δ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ (ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΕΞΗ)

    ReplyDelete