24/10/2012

Μισθοδοσία και εξοπλισμός των ανταρτών στη Συρία

Με το ποσό των 150 δολαρίων το μήνα αμοίβεται κάθε ένοπλος αντάρτης που μάχεται το καθεστώς Αssad στη Συρία, όπως παραδέχονται επίσημα οι εκπροσώποι του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (SNC). Παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά των ΗΠΑ καθώς υποστηρίζουν ότι δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για οικονομική βοήθεια, εγείροντας ερωτήματα για το ποιο τμήμα της συριακής αντιπολίτευσης χρηματοδοτεί η Ουάσιγκτον. Η μισθοδοσία αφορά αντάρτες με στρατιωτική υπηρεσία διάρκειας δύο μηνών και κυρίως όσων μάχονται στις βόρειες επαρχίες, σε μια προσπάθεια ενοποίησης των διαφόρων ενόπλων τμημάτων που δρουν στο έδαφος της Συρίας υπό το SNC. Η συντριπτική πλειοψηφία της χρηματοδότησης προέρχεται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Κατάρ, τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία, τη Λιβύη και την Τουρκία. Σύμφωνα με τον αποστάτη συνταγματάρχη Abdul Salam Humaidi, το ποσό των $150 μηνιαίως θα αυξηθεί στο εγγύς μέλλον με βάση την οικογενειακή κατάσταση και την πολεμική δράση των ανταρτών
http://strategyreports.wordpress.com/2012/10/24/

Σύροι αντάρτες – γνωστοί στα αρχικά στάδια της σύγκρουσης από τα δυτικά ΜΜΕ και ως… ακτιβιστές- έχουν στην κατοχή τους φορητούς πυραύλους εδάφους-αέρος συμπεριλαμβανομένων αμερικανικής κατασκευής Stingers, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, επικαλούμενο τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Νικολάι Μακάροφ. Όπως και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ, η Ρωσία θεωρεί ως κύριους υπεύθυνους για τη συνεχιζόμενη βία, τους αντάρτες μισθοφόρους που πιστεύει ότι ενθαρρύνονται και εξοπλίζονται από το εξωτερικό. "Ο ρωσικός στρατός έχει πληροφορίες ότι ένοπλοι που μάχονται τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης έχουν στην κατοχή τους συγκεκριμένους φορητούς πυραύλους από διάφορες χώρες, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι αμερικανικής κατασκευής Stingers", φέρεται ότι δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός. "Δεν είναι γνωστό ποιός είναι αυτός προμήθευσε τους αντάρτες με τους πυραύλους αυτού του τύπου", τόνισε ο στρατηγός Μακάροφ. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε στα τέλη Ιουλίου ότι ο αποκαλούμενος και ως «ελεύθερος συριακός στρατός» απέκτησε πάνω από 20 φορητούς πυραύλους εδάφους-αέρος. Ο εξοπλισμός των ανταρτών με φορητά αντιαεροπορικά βλήματα έχει αλλάξει και τις τακτικές που ακολουθούν πλέον οι Σύροι πιλότοι, όταν βρίσκονται σε αποστολές βομβαρδισμού. Πραγματοποιούν άφεση θερμοβολίδων υπό το φόβο των φορητών αντιαεροπορικών βλημάτων.

Δεν εφοδιάζουν οι ΗΠΑ τους αντάρτες στην Συρία με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα. Η δήλωση του Αμερικανού υπουργού ήρθε μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι αντάρτες της Συρίας έχουν στην κατοχή τους τέτοιους αμερικανικής κατασκευής πυραύλους εδάφους-αέρος. Πιο αναλυτικά ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Νικολάι Μακάροφ, δήλωσε ότι ο στρατός της Ρωσίας ενημερώθηκε ότι οι ανταρτικές δυνάμεις στην Συρία "έχουν εκτοξευτές φορητών πυραύλων διαφόρων κρατών, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικής κατασκευής Stingers". Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Alexander Lukashevich δήλωσε σήμερα και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας ότι η χώρα του δεν προμηθεύει αντιαεροπορικά βλήματα Stinger τους αντάρτες στη Συρία, διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ μπορεί να μην πωλούν τους Stinger συντονίζουν όμως και έχουν την επιμελητεία της προμήθειας των βλημάτων αυτών.

Στις 25 Οκτωβρίου σύμφωνα με τον Αραβικό τύπο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας εντόπισαν 60.000 ηλεκτρικούς πυροκροτητές, κρυμμένους σε ρεζέρβες ελαστικών ενός φορτηγού, μεταδίδει το συριακό πρακτορείο SANA. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, το φορτηγό κατευθυνόταν από το χωριό Αλ-Τζαρατζίρ στα περίχωρα της Δαμασκού, την πόλη Μανμπίτζ, η οποία βρίσκεται βορείως του Χαλεπίου. Προς το παρόν είναι άγνωστο, σε ποιον ανήκουν οι πυροκροτητές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ... ΜΑΝΤΕΨΤΕ...
ΣΧΕΤΙΚΟ: Προς τι η έχθρα της Τουρκίας προς τη Συρία;

1 comment :

  1. ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 150 ΔΟΛΑΡΙΑ
    ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 5000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ....
    ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

    ReplyDelete