21/08/2012

Γιατί έκαψαν τώρα την ΧΙΟ; - Εμπρηστικοί μηχανισμοί βρέθηκαν σήμερα στην Χίο

Γνωρίζοντας τον καιρό και τους ανέμους που θα πνέουν είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις πως θα εξελιχθεί μία φωτιά. Αυτό ακριβώς έγινε στην ΧΙΟ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΝΟΤΙΑ ΧΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:

1. ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΝΩ Η ΝΟΤΙΑ ΧΙΟΣ ΕΧΕΙ.

2. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝΔΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΕΞΑΙΤΙΑΣ) ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ή ΚΑΙ ΒΔ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ) ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑΜΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ, ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤE ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ;

http://olympia.gr/2012/08/21/

Δύο νέες απόπειρες εμπρησμού σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Χίο, στα Μαστιχοχώρια. Συγκεκριμένα, έξω από το χωριό Παγίδα και σε κοντινή απόσταση στη θέση Ρουχούνη, κοντά σε παλιό μοναστήρι, βρέθηκαν πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν εύφλεκτο υλικό καθώς και αλουμινόχαρτο με εμπρηστικό μηχανισμό. Σημειώνεται ότι η ώρα που προκλήθηκε η πυρκαγιά, την οποία έσβησαν αμέσως πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο, είναι ίδια με την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο στο χωριό Καρυές. Οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί παρελήφθησαν από την αστυνομία για να αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Tην ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου πιθανότατα ξενοκίνητων εμπρηστών, υπονόησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του πριν λίγο. Κατ'αυτό τον τρόπο ζήτησε την συνδρομή της ΕΥΠ. Ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις - αν όχι αποδείξεις - εμπρησμών εκ προθέσεως. "Για το λόγο αυτό έχω ζητήσει πέρα από την Αστυνομία και των ειδικών υπηρεσιών της, τη συνδρομή και της ίδιας της ΕΥΠ", είπε χαρακτηριστικά.

Το defencenet.gr είχε έγκαιρα προβλέψει ότι εφέτος λόγω των μεθοδεύσεων στο τομέα της αεροπυρόσβεσης με τον "διαγωνισμό"-φιάσκο της NAMSA και της απουσίας κατάλληλων αεροσκαφών της ΠΑ (τα CL-215/-415 ότι μπορούσαν να δώσουν το έχουν δώσει και πλέον είναι τεχνολογικά ξεπερασμένα) τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Και φαίνεται ότι οι ξενοκίνητοι εμπρηστές ήταν ενημερωμένοι για την απουσία εναέριων μέσων. Είναι τραγικό, αλλά οι ρωσικοί γίγαντες, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Mil Μi-26, που τα περασμένα χρόνα προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες, βρίσκονται παραρκαρισμένα και σε ακινησία λόγω του "διαγωνισμού" της ΝΑΤΟϊκής υπηρεσίας που πρόκρινε τους ...Τούρκους (!) για να επιχειρούν από τα ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια...

Τμήμα ειδήσεων defencenet

2 comments :

  1. Anonymous21/8/12 20:20

    Ο ΑΡΧΙΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ-ΠΟ(ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΦΛΑΣ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ) ΔΗΛΩΣΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ(ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ)ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ, ΛΕΕΙ, ΤΗΝ ΕΥΠ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ!!!!!!!!!ΩΡΕ ΚΟΥΡΗΤΗ, ΣΕ ΤΙ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ ΩΡΕ;ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΟΥΜΕ;ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΤΣΑΚ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΩ!ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΩΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΛΑΠΑΤΣΑ(ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ);ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΥΤΕ Η "ΤΣΙΚΟΥ-ΜΙΑ", ΟΥΤΕ Η "ΤΣΙΚΟΥ-ΔΥΟ", ΟΥΤΕ Η "ΤΣΙΚΟΥ-ΔΕΚΑΞΙ"!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous21/8/12 20:54

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ!ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ "ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΕΣ'ΤΟ ΓΑΛΑ"!ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΟΛΗ ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΕΡΗΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ(ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ)!ΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΝΤΕΛΗΦΥΣΕΚΗΣ("ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ Τ'ΑΛΟΓΑ")ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ(ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΝ-ΠΑΝ)ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ!
    ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΑΝΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete