31/08/2012

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

1) Η κοινωνία πάντα διοικείται απο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ που κατέχουν κάποια πηγή ΔΥΝΑΜΗΣ.Το ίδιο γίνεται και στην Φύση: Η σαρδέλλα (οργανωμένα κύτταρα) μπορεί να καταβροχθίσει τόνους πλαγκτόν (ανοργάνωτα κύτταρα). Οι ιστορίες περί δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας είναι παραμυθάκια για μικρά παιδιά. Αυτοί που ανήκουν στον ..."λαουτζίκο" είναι αυτοί που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΥΦΥΪΑ για να οργανωθούν. Επομένως είναι μάταιη κάθε προσπάθεια "αφύπνισης", "διαπαιδαγώγησης", "βελτίωσης" κλπ. Αν έχετε οράματα για μια καλύτερη κοινωνία (καλύτερη ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ) προσπαθείστε να οργανωθείτε σε κάποια πνευματικά δυναμική μειοψηφία που να έχει τα ίδια οράματα με εσάς. Αφού δημιουργήσετε τον δυναμικό πυρήνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λαουτζίκο σαν αναλώσιμο εργαλείο.

2) Οι γνωστές πηγές Δύναμης είναι :
-  Ικανότητα χειρισμού όπλων (Αρχαίοι βασιλείς και ιππότες του Μεσαίωνα)
- Ικανότητα συγκέντρωσης χρήματος (βιομήχανοι και τραπεζίτες)
- Ικανότητα συγκέντρωσης και χειρισμού επιστημονικής Γνώσης (επιστήμονες)
Οι Ιππότες κυβέρνησαν μέχρι το 1777 και ανατράπηκαν απο τους επιδέξιους στην συσσώρευση χρήματος. Και αυτοί θα ανατραπούν κάποια στιγμή απο τους Επιστήμονες (βλέπε http://lofos.info/pythas/real-moa.html).

3) Η κάθε οργανωμένη μειοψηφία κινδυνεύει να χάσει την εξουσία απο κάποια άλλη οργανωμένη μειοψηφία που διαθέτει κάποιο ανώτερο μιμίδιο (βλέπε http://lofos.info/pythas/mimids.html). Το ίδιο γίνεται και στην Φύση. Οι δεινόσαυροι ήταν η κυρίαρχη ομάδα επι πολλά εκατομμύρια χρόνια αλλά εκτοπίσθηκαν απο τα θηλαστικά που διέθεταν ανώτερο εγκέφαλο.
Άλλα παραδείγματα απο την Ιστορία:
- Οι Πέρσες νικήθηκαν απο τον Αλέξανδρο που διέθετε το μιμίδιο "σάρισσα" .
- Οι Καρχηδόνιοι και οι Έλληνες νικήθηκαν απο τους Ρωμαίους που διέθεταν το μιμίδιο "τίμια και πατριωτική ηγεσία".
-  Το Βυζάντιο νικήθηκε απο τους Τούρκους που διέθεταν το μιμίδιο "τίμια ηγεσία".
-  Οι Τούρκοι νικήθηκαν απο τους Ευρωπαίους που διέθεταν το μιμίδιο "Επιστήμη".
-  Ο Χίτλερ νικήθηκε απο τους Αμερικανούς διότι οι τελευταίοι επένδυσαν πιό πολλά στο μιμίδιο "Επιστήμη".
-  Οι Άγγλοι έχασαν την κοσμοκρατορία απο τους Αμερικανούς που διέθεταν το μιμίδιο "πετρέλαιο".

4) Μια νέα οργανωμένη ομάδα εξουσίας αναδύεται όταν συγκρούονται δύο παλαιές οργανωμένες ομάδες εξουσίας. Κάθε σύγκρουση δύο παλαιών ομάδων εξουσίας ανοίγει ένα "παραθυράκι" (μια ευκαιρία) για την ανάδυση μιας νέας ομάδας εξουσίας
-  Προέλαση των Ρωμαίων προς ανατολάς. Το "παραθυράκι" ήταν οι συγκρούσεις μεταξύ των Ελληνιστικών βασιλείων.
-  Επικράτηση του χριστιανισμού. Το παραθυράκι ήταν η σύγκρουση της Ρωμαϊκής άρχουσας τάξης με τον όχλο. Χρειαζόταν (η άρχουσα τάξη) ένα εργαλείο για να καθησυχάζουν και να αποβλακώνουν τον όχλο.
-  Προέλαση των Μογγόλων προς την Κίνα. Το "παραθυράκι" ήταν οι εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ των Κινέζων.
-  Προέλαση των Ισπανών εις βάρος των Αράβων. Το παραθυράκι ήταν οι εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ Αράβων.
-  Άνοδος του Χίτλερ. Το παραθυράκι ήταν η σύγκρουση καπιταλισμού - υπαρκτού σοσιαλισμού. Ο καπιταλιστικός κόσμος χρειαζόταν ένα ανάχωμα κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Τυχαία ανακαλύφθηκε (στην Ιταλία του Μουσολίνι) οτι ένα πολύ καλό αντίδοτο κατά του κομμουνισμού είναι ο εθνικισμός. Εθνικισμοί στην Γερμανία υπήρχαν διαφόρων ειδών. Διάλεξαν τον πιο φιλικό με τους βιομηχάνους και τον ανέβασαν στην εξουσία (μετά ξέφυγε απο τον έλεγχό τους αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Το ίδιο (σε πιο ελαφρά μορφή) έκαναν στην Ελλάδα με τον Μεταξά .
-  Γιγάντωση των Κινέζων στο τέλος του 20ου αιώνα. Το παραθυράκι ήταν η εμφύλια σύγκρουση μεταξύ Λευκών (ΗΠΑ εναντίον ΕΣΣΔ)
-  Υποδούλωση της Λευκής Φυλής απο τους περιούσιους. Το παραθυράκι ήταν η εμφύλια σύγκρουση των Λευκών ( καπιταλισμός εναντίον Εθνικοσοσιαλισμού )

5) Επαναστάσεις που γίνονται απο ανοργάνωτο πλήθος δεν έχουν καμμία ελπίδα επιτυχίας. Ίσως πετύχουν βραχυχρόνια ωφέλη που θα εξανεμισθούν. Η επιτυχία έρχεται όταν υπάρχει απο πίσω οργανωμένη μειοψηφία (Καθοδηγητικό Συμβούλιο Σοφών) και πηγή Δύναμης.

Επαναστάσεις που πέτυχαν διότι υπήρχε οργανωμένη μειοψηφία και πηγή Δύναμης:
-  Επανάσταση Αμερικανικών Αποικιών κατά Άγγλων (1777). Ομάδα του Τζώρτζ Ουάσιγκτον. Πλούσιοι γαιοκτήμονες με σαφώς μασονική οργάνωση.
-  Γαλλική Επανάσταση (1789). Πλούσιοι φεουδάρχες αποσκίρτησαν και ενώθηκαν με τους βιομηχάνους που ήταν η ανερχόμενη δύναμη.
-  Ελληνική επανάσταση (1821). Απο το 1823 οι Άγγλοι (λέγε Ρότσιλντ !) έδιναν δάνεια στην μαριονέττα τους τον Μαυροκορδάτο. Επομένως υπήρχε σχέδιο και βούληση των ισχυρών για δημιουργία ενός ημιθανούς ψευδοελληνικού κρατιδίου.
-  Επανάσταση του Λένιν (1918). Το χρήμα ήρθε απο την Γερμανία. Το Καθοδηγητικό Συμβούλιο υπήρχε ήδη.
-  Όλες οι δήθεν επαναστάσεις που έρριξαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα μετά το 1990. Απο πίσω υπήρχε το χρήμα της αμερικάνικης πρεσβείας.
-  Η δήθεν επανάσταση που έρριξε τον Καντάφι (ίσως και ολόκληρη η "Αραβική Άνοιξη"). Με χρήμα απο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Επαναστάσεις που κατέρρευσαν διότι δεν είχαν οργανωμένη μειοψηφία και πηγή Δύναμης:
-  Η Κομμούνα του Παρισιού
-  Το καθεστώς της 21ης Απριλίου στην Ελλάδα.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ 
http://lofos.info/pythas/pos-epan.html

No comments :

Post a Comment