19/08/2012

Ποιος έκαψε τη Χίο;

Έξαλλοι οι κάτοικοι, τα ρίχνουν στις συνομιλίες τους στους «φίλους και γείτονες» εξ Ανατολών-Τι θα βγει να μας πει κάποιος Τούρκος αξιωματούχος σε δέκα χρόνια, όπως ο Μεσούτ Γιλμάζ;  Η παρουσία πριν τις πυρκαγιές ομάδας Τούρκων «τουριστών» στο νησί, εγείρει ερωτήματα. Από την άλλη, οι ζημιές στην χλωρίδα και στην πανίδα του νησιού, είναι ανυπολόγιστες, ενώ η πυρκαγιά, εξακολουθεί να μαίνεται, καθώς ενισχύεται από τους ανέμους έντασης ως και οκτώ μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Καίγεται όλο το νησί... Στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του, τα πράγματα είναι ακόμα πολύ δύσκολα, ενώ στο νότιο, η κατάσταση δείχνει να ελέγχεται. Στο νησί επιχειρούν εννέα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού, παρά τους ισχυρούς ανέμους, 32 οχήματα με 70 πυροσβέστες (20 εκ των οχημάτων έφτασαν με αρματαγωγό του Πολεμικού μας Ναυτικού από την Ελευσίνα), πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων, 50 εθελοντές και 80 στρατιώτες. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στις Καρυές, στο κεντρικό τμήμα της Χίου και αρχικά είχαν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους τα τρία χωριά.

2 comments :

  1. Anonymous20/8/12 03:46

    ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΕΡΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
    ΤΟ ΧΟΛΕΡΙΚΟ ΝΕΟΡΩΜΕΙΚΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ.
    ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ.ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΤΕΣ.
    ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ(ΣΤΡΑΤΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ)ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ(ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ-ΔΗΜΟΙ) ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ,ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ.
    ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΙΣ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ 8 ΜΠΟΦΩΡ ΑΕΡΑ. ΕΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΩΣ ΝΕΟΡΩΜΕΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ.
    ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΕΟ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΕΙ ΕΝΟΠΛΑ ΠΕΡΙΠΟΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΤΟΥ,ΜΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΜΕ ΤΙΣ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ,ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΝΩΘΕΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΣΑ,ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ,ΑΕΡΟΛΕΣΧΕΣ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΤΩ,ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ,ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΝΟΠΛΑ ΠΕΡΙΠΟΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.
    ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΑΡΑ ΑΛΗΣ ΕΠΕΦΕΡΕ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous20/8/12 19:19

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΑΧΧΧ, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑΙΟ.ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ,ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΛΙΟ ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ.

    ''ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ''

    ReplyDelete