09/07/2012

Πυρηνική δύναμη και η Σαουδική Αραβία;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας DEBKAfiles, στρατιωτικές πηγές θέλουν τη Σαουδική Αραβία να ετοιμάζεται να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους και πυρηνικές κεφαλές. Ειδικότερα, βρίσκεται να έχει συμφωνήσει την προμήθεια των βαλλιστικών πυραύλων Dong Fen 21 (ΝΑΤΟϊκή ονομασία CSS-5) από την Κίνα. Η προμήθεια θα περιλαμβάνει και την κατασκευή της βάσης απ’ όπου θα εκτοξεύονται και θα ελέγχονται οι πύραυλοι. Επιπλέον, το Ριάντ φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη από πέρυσι, με το Ισλαμαμπάντ, την απόκτηση πυρηνικών κεφαλών, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να εξοπλίσει τους βαλλιστικούς πυραύλους.

Αιτίες των άμεσων κινήσεων από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας είναι η κατάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και η απειλή που συνιστά η άλλη πλευρά του Περσικού Κόλπου, αλλά και η στάση των μεγάλων δυνάμεων στο θέμα της Συρίας. Στην τελευταία περίπτωση, η όποια περαιτέρω κλιμάκωση ή εκτροπή της κατάστασης, θα αποτελέσει πηγή προβλημάτων για όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Φυσικά, η Σ. Αραβία δε θα έμενε αμέτοχη, χωρίς να εννοούμε ότι θα προσέφευγε στην απερίσκεπτη χρήση πυρηνικών όπλων.



http://www.defence-point.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΚΑΤ'ΕΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ (ΑΚΟΜΗ) ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

No comments :

Post a Comment