06/06/2012

Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση των Ισραηλινών στα Βαλκάνια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων του Ισραήλ και της Βουλγαρίας, στην επικράτεια της τελευταίας, με τη χρήση του εναέριου χώρου της Ελλάδος.

Βουλγαρικά μαχητικά τύπου MiG-29 και MiG-21 από την αεροπορική βάση του Χάσκοβο, πέταξαν με ισραηλινά F-15 και F-16 στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας. Δυστυχώς, το σενάριο της άσκησης παραμένει "κρυφό" για τους κοινούς θνητούς. Τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν προσγειώθηκαν σε στρατιωτικές βάσεις της Βουλγαρίας, αλλά επέστρεψαν πίσω στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, ανεφοδιάστηκαν, και συνέχισαν το ταξίδι τους προς το Ισραήλ. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο νωρίτερα, τα ισραηλινά βομβαρδιστικά πέταξαν προς την Βουλγαρία.

Δεν έγινε γνωστό εάν εξασκήθηκαν νωρίτερα με μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την προσέγγιση της Βουλγαρίας. Ο ανεφοδιασμός των ισραηλινών μαχητικών με καύσιμο είναι πιθανό να πραγματοποιήθηκε από εναέρια τάνκερ τύπου C-130 ή Β707. Στις ειδήσεις που σχετίζονται με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στο Διαδίκτυο παρουσιάζονται λίγες φωτογραφίες ισραηλινών F-16 και C-130 από τις 30 Μαΐου και την 1η Ιουνίου, με την λακωνική επισήμανση ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε αποστολή στην Ευρώπη, αλλά καμία περαιτέρω πληροφορία.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας επέτρεψε στο Ισραήλ να σταθμεύει αεροσκάφη και στρατιωτικό προσωπικό σε βουλγαρικό έδαφος, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

http://www.fox2magazine.net/

No comments :

Post a Comment