07/06/2012

32 συνεχόμενες ημέρες κατάδυση για τουρκικό υποβρύχιο

Σε μια έκθεση για τις δραστηριότητες του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας το 2011, αναφέρεται ότι «το υποβρύχιο Preveze είχε παραμείνει για 32 συνεχόμενες ημέρες κάτω από το νερό. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενός τουρκικού υποβρυχίου κάτω από τη θάλασσα»: Ο μέγιστος χρόνος κατάδυσης πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Λιβύη, ως μέρος των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ.

Με την βοήθεια ενός σνόρκελ, ένας ιστός-αναπνευστήρας, πλήρωμα και ντιζελοκινητήρες του υποβρυχίου «αναπνέουν» φρέσκο αέρα και «φορτίζουν» τις μπαταρίες τους. Αυτή η τεχνική εμφανίσττηκε για πρώτη φορά το 1939, και χρεώνται σε έναν μια ομάδα Ολλανδών. Η συγκεκριμένη «τεχνική αναπνοής» θεωρείται για ένα σύγχρονο πολεμικό θέατρο, ξεπερασμένη.

Τα τουρκικά υποβρύχια κλάσσης Preveze ναυπηγήθηκαν το 1994 κατόπιν σχετικής άδειας από το γερμανικό ναυπηγείο HDW στο Κίελο. Πρόκειται για υποβρύχια τύπου U-209. Αυτά τα υποβρύχια μπορούν να μείνουν θεωρητικά μέχρι 21 ημέρες κάτω από το νερό. Το τουρκικό ρεκόρ υπογραμμίζει τις γνωστές-άγνωστες δυνατότητες των υποβρυχίων U-214, τόσο για το βάθος κατάδυσης, όσο και τη διάρκεια παραμονής στον βυθό.

http://www.fox2magazine.net/

No comments :

Post a Comment