17/05/2012

UAV Καμικάζι για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια των πρώτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων «καμικάζι», ώστε να παρέχει στις δυνάμεις του, στα χαμηλά κλιμάκια της δομής του, την ικανότητα άμεσης προσβολής στόχων. Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροχήμα που θα φέρει πολεμική κεφαλή και θα κατευθύνεται στον στόχο μέσω ειδικής κονσόλας, προκειμένου να τον καταστρέψει.

Το ΜΕΑ είναι το Switchblade, της AeroVironment, το οποίο μπορεί να καταστρέψει σε πολύ μικρό χρόνο «μαλακούς» στόχους. Έτσι, οι μονάδες / λόχοι / διμοιρίες / ομάδες / περίπολα που θα το χρησιμοποιούν, δε θα έχουν ανάγκη από την κλήση πυρών υποστήριξης. Στην τελευταία περίπτωση θα έπρεπε να περάσουν από διάφορα κλιμάκια έγκρισης, χάνοντας χρόνο, ενώ τα πυρά δεν θα ήταν τόσο υψηλής ακριβείας.

Το Switchblade ζυγίζει περί τα 2,5 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί μέσα σ’ ένα σακίδιο. Η εκτόξευσή του μπορεί να γίνει πραγματικά από οπουδήποτε. Πέρα από την ικανότητα προσβολής του στόχου, μπορεί να δώσει εικόνα της γύρω περιοχής ως ένα απλό αναγνωριστικό ΜΕΑ. Μόλις εντοπιστεί ο στόχος, δίνεται η εντολή προσβολής του και τότε το Switchblade ακολουθεί τον στόχο μόνο του, ακόμα κι αν ο τελευταίος κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση.



http://www.defence-point.gr/news/?p=46944

No comments :

Post a Comment