15/05/2012

ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑΤΟ-ΜΟΣΧΑΣ

1) Διεύρυνση των Νατοϊκών και Αμερικανικών προγραμμάτων για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία. Π.χ., συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αμερικανικό πρόγραμμα COOPERATIVE THREAT REDUCTION INITIATIVE.(που είναι αποκλειστικά Αμερικανικό)

2) Περαιτέρω συνεργασία σε θέματα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών./ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ-ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ-ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ.

3) Προώθηση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας σε ζητήματα διαλειτουργικότητας, και διάσωσης πληρωμάτων υποβρυχίων.

4) Διεύρυνση των ναυτικών επαφών του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία και τη Ρωσία μέσω της επιχείρησης ACTIVE ENDEAVOUR. Που είναι αντιτρομοκρατικού περιεχομένου στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ μετά τη 9/11.

5) Ανάλυση των LESSONS LEARNED από τη συνεργασία ΝΑΤΟ – Ρωσίας στη SFOR (Βοσνία) και KFOR (Κόσοβο)., αλλά και ανταλλαγές απόψεων για το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

6) Να ενδυναμωθεί ανθρώπινα, πολιτικά, νομικά, τεχνικά και στρατιωτικά η διαλειτουργικότητα των Ε.Δ. του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας., κυρίως μέσω προγραμμάτων στρατιωτικής εκπαίδευσης.

7) Να ενισχυθεί μέσω μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης για ειρηνευτικές αποστολές η σχέση ΝΑΤΟ – Ρωσίας, π.χ. η σύσταση μίας κοινής ταξιαρχίας.

8) Να συσταθεί μία Διοίκηση ΝΑΤΟ – Ρωσίας για άμεση δράση, και στην οποία να ενταχθεί η ανωτέρω ταξιαρχία (με STANDING και NON-STANDING υποδομή). Η εν λόγω Διοίκηση θα μπορεί να εδρεύει στην Ουκρανία, και θα είναι έτοιμη, π.χ. για αποστολή στο Λίβανο ή σε άλλες γωνιές του πλανήτη.

9) Να παρακολουθούν τα διάφορα COURSES στο SHAPE SCHOOL στη Βαυαρία σε ετήσια βάση, περισσότεροι Ρώσοι αξιωματικοί., καθώς και του ΤΖΩΡΤΖ ΜΑΡΣΑΛ CENTER.

10) Τα θέματα της Μαύρης Θάλασσας και της Υπερκαυκασίας να συζητηθούν πιο «ανοιχτά», στα πλαίσια του Συμβουλίου ΝΑΤΟ – Ρωσίας (NRC).

11) Να μην επικεντρώνονται αποκλειστικά οι επαφές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με ΡΩΣΙΑ στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας, όπου υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές.
 

No comments :

Post a Comment