28/05/2012

ΠΣΕΕΔ: ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΤΟ Π/Β ΚΕΕΔ - ΠΕΝΕΦΥΟ: Βασικό Σχολείο Μαχητού

Το Σαββατο 19 Μαϊου 2012 στο πεδίο βολής του ΚΕΕΔ διεξήχθησαν οι Στρατιωτικοί Σκοπευτικοί Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων που διοργάνωσε ο ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ. Αυτοί δεν ήταν μόνο αγώνες ήταν πραγματική Εορτή, Γιορτή του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού, του Καταδρομικού Πνευματός της Πατριωτικής προσφοράς όταν και όπου χρειαστεί. Έφεδροι Αξιωματικοί Υπαξιωματικοί Καταδρομείς, καθηγητές Πανεπιστημίου, διδάκτορες, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, έμποροι, βιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι και στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων και άνεργοι ήταν όλοι τους εκεί, οι ενεργοί πολίτες – οπλίτες της Ελλάδας. Απόλυτα και ενσυνείδητα πειθαρχημένοι όπως ο ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ επιτάσσει έδειξαν στην ιεραρχία την αξία του ανθρώπινου δυναμικού που έχει την τιμή και ευθύνη να διαχειρίζεται στην ειρήνη και τον πόλεμο αν ποτέ χρειαστεί.

Ένας λόχος μείον είχε τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί στο Μ16 Α2 τυφέκιο και πραγματοποιήσει βολές αξιολόγησης 3 στάσεων πρηνηδόν γονυπετώς και ορθίως κάτω από αντίξοες ριπές ανέμου 25 μιλίων/ω.(ξεριζώθηκαν οι σκηνές διοίκησης και της οργανωτικής επιτροπής). Στους αγώνες έλαβαν μέρος ομάδα της Λέσχης Καταδρομέων κ Ιερολοχιτών και της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, με εξαίρετη πειθαρχία και ικανοποιητικές βολές. Το 85% διαγωνίστηκε γνωρίζοντας και κάνοντας βολή για πρώτη φορά με το Μ16 Α2 το αποτέλεσμα;;; 70,5% ποσοστό επιτυχίας στα 30 φυσίγγια, ενώ στο πιστόλι 0,45 για πρώτη φορά 76%!!!

http://www.pseed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=524:2012-05-22-17-05-09

http://www.pseed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=525:------12--2012

Στο πλαίσιο του εν εξελίξει Βασικού Σχολείου Μαχητού της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. συνεχίζεται η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων σε αντικείμενα όπως ο Προσανατολισμός, οι Τακτικές Ομάδος ΠΖ, οι Πορείες, η Ατομική Τακτική κ.ά. Σκοπός του Σχολείου είναι να εφοδιάσει τους Εθελοντές Εφέδρους που προέρχονται από διαφορετικούς Κλάδους, Όπλα και Σώματα με τις βασικές γνώσεις και ικανότητες που πρέπει να διαθέτει κάθε μαχητής, ανεξαρτήτως Κλάδου ή ειδικότητος. Με την ολοκλήρωση του Σχολείου που αναμένεται εντός του θέρους, κάθε απόφοιτος θα μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντα του Μαχητή Πεζικού.

http://penefyo.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

No comments :

Post a Comment