26/04/2012

CMN Interceptor DV15 RWS 30 Νέο ταχύπλοο ειδικών επιχειρήσεων & άλλων εφαρμογών (Video)

Τα ναυπηγεία της CMN (Constriuctions Mécaniques de Normandie) παρουσίασαν ένα νέο εξοπλισμένο, ταχύπλοο σκάφος. Πρόκειται για το RWS30 που αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου, που διέθετε και ελαφρύτερο οπλισμό.

Οι αποστολές που μπορεί να αναλάβει, πέρα από τις ειδικές επιχειρήσεις, είναι η αναχαίτιση ξένων ταχύπλοων, προστασία παράκτιων υποδομών, καταπολέμηση λαθρεμπορίου, εμπορίου ναρκωτικών, αστυνόμευσης, αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών κτλ. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορεί να μεταφερθεί οδικώς ή στο εσωτερικό αεροσκαφών όπως το Α400Μ, για ταχεία ανάπτυξη σε μακρινές αποστάσεις.

Το σκάφος σχεδιάστηκε για στρατιωτική χρήση, σε συνεργασία και με άλλες εταιρείες, όπως η BAE Systems – BOFORS και η Thales. Η πρώτη παρείχε τον σταθεροποιούμενο πυργίσκο του πυροβόλου των 30 χλστ και η Thales το ολοκληρωμένο σύστημα τηλεπικοινωνιών και διοίκησης κι ελέγχου. Το μήκος του φτάνει τα 16,3 μέτρα και το πλάτος τα 3,1 μέτρα. Το πυροβόλο είναι το Μ230LF της ΑΤΚ, που αποτελεί τροποποίηση αυτού που διαθέτουν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache. Ο πυργίσκος της Bofors είναι ο Lemur και διαθέτει σκοπευτικό ημέρας και νύχτας, αποστασιόμετρο λέιζερ και διαμορφώσεις για βολή ή παρακολούθηση στόχων. Επιπλέον, μπορεί να ολοκληρωθεί με το σύστημα ναυτιλία ή/και το μίνι σύστημα μάχης, προκειμένου να γίνεται κατάδειξη στόχων και λήψη στοιχείων ναυτιλίας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη βολή.

Η ολοκλήρωσή του σε ένα ταχύπλοο σκάφος, 14,7 τόννων, που κινείται με μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων, ήταν δύσκολο έργο, δεδομένου και του βάρους των 340 κιλών. Ακόμη, λήφθηκαν μέτρα για τη μείωση της ηλεκτρομαγνητικής υπογραφής, όσο και για την ασφάλεια των πυρομαχικών και του προσωπικού. Επιπλέον, διεξάγονται ακόμα δοκιμές για την ολοκλήρωση του συστήματος SeaFlir 230 και του συστήματος εντοπισμού πυρών 01dB-Metravib / ACOEM. Το σκάφος έχει πλήρωμα τριών ή τεσσάρων ατόμων. Η μέγιστη ακτίνα δράσης, με ταχύτητα 40 κόμβων, φτάνει τα 350 ναυτικά μίλια ή εναλλακτικά, έχει αυτονομία τριών ημερών. Οι ταχύτητες των 50 κόμβων επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών και τα ναυπηγεία της CMN προσπαθούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις.


No comments :

Post a Comment