15/03/2012

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάρρευση συνομιλιών ΗΠΑ και Ταλιμπάν που διεξάγονταν στο Κατάρ, μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν. Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους Ταλιμπάν ήταν χαρακτηριστική, αφού επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν έκαναν όσα υπόσχονταν με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να χαρακτηρίζονται «χωρίς νόημα». Θεωρείται ωστόσο, βέβαιο ότι πρόκειται για εκμετάλλευση του φοβερού επεισοδίου όπου Αμερικανός στρατιώτης σε κατάσταση αμόκ, σκότωσε 16 Αφγανούς – μεταξύ τους και μικρά παιδιά – εισβάλλοντας σε σπίτια, σε μια ενέργεια που από την αρχή διαφάνηκε ότι είχε τη δυναμική να καταστρέψει ότι έχει οικοδομηθεί σε πολιτικό επίπεδο μέχρι σήμερα.
http://www.defence-point.gr/news/?p=40679

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ. «Μετά τις 22.00 προχθές το βράδυ, τουρκικά μαχητικά έπληξαν περιοχές στα σύνορα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Χουσεΐν Ταμρ, επικεφαλής της κουρδικής συνοριοφυλακής στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ. «Οι επιδρομές συνεχίστηκαν για μια περίπου ώρα. Πήγαμε στις περιοχές που επλήγησαν, αμέσως μετά. Δεν υπήρξαν απώλειες, αν και χτυπήθηκαν χωριά», πρόσθεσε. Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν το γεγονός καθώς και τη μη ύπαρξη απωλειών.
http://www.defence-point.gr/news/?p=40602

Ένας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε από αζερικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, ανακοίνωσε σήμερα το αρμενικό υπουργείο Άμυνας στο Γερεβάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο στρατιώτης Σεβάκ Ασλικιάν τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά στο Ταβούς της βόρειας Αρμενίας, διευκρίνισε το υπουργείο. Ανταλλαγές πυρών μεταξύ των αρμενικών και των αζερικών δυνάμεων σημειώνονται συχνά κατά μήκος της γραμμής του μετώπου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενός αρμενικού θύλακα εντός αζερικού εδάφους. Δύο Αζέροι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη διαφιλονικούμενη αυτή περιοχή από τις αρχές του έτους. Το σημερινό συμβάν ωστόσο σημειώθηκε μακριά από το έδαφος αυτό, το οποίο διεκδικούν το Μπακού και το Γερεβάν.
http://www.defence-point.gr/news/?p=40690

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αιθιοπικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι ο στρατός της χώρας έπληξε στόχους στο έδαφος της Ερυθραίας. Ο Σιμελές Κεμάλ δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε την Πέμπτη και έγινε ως αντίποινα για την εισβολή ανταρτών εκπαιδευμένων στην Ερυθραία στην Αιθιοπία, οι οποίοι εκτέλεσαν επίθεση σε λεωφορείο με Αιθίοπες στρατιώτες.
http://www.defence-point.gr/news/?p=40695

No comments :

Post a Comment