06/03/2012

Οι Κινέζοι κατηγορούν εμπλοκή της ΜΙΤ στο ζήτημα των Ουιγούρων. ΩΡΑΙΟ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

Όποιος νομίζει πως οι Τουρκική χείρα βοηθείας έχει μάκρος μόνο για τα Βαλκάνια είναι γελασμένος. Η Άγκυρα έχει απλώσει τα πλοκάμια της μέχρι την μακρινή δυτική Κίνα, και αυτό δεν είναι δικό μας μύθευμα, αλλά το λένε με οργή Κινέζοι διπλωμάτες και στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν παύσει στιγμή να υποκινούν ταραχές στην επαρχία Ξινγιάνγκ, το κεντροασιατικό σύνορο προς δυσμάς της Κίνας, όπου κατοικούν οκτώ εκατομμύρια τουρκόφωνοι Ουιγούροι μουσουλμάνοι, αποτελώντας το 40% της συγκεκριμένης επαρχίας. Το Πεκίνο κατηγορεί ανοιχτά ως εγκέφαλο των τουρκικών μεθοδεύσεων την Ουιγούρο επιχειρηματία Ρεμπίγια Καντίρ, η οποία ζει και δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ. Οι Κινέζοι, αναφέρονται ανοιχτά σε εκτεταμένη δράση της τουρκικής ΜΙΤ στην περιοχή, όπου στρατολογούνται και εκπαιδεύονται οι φανατικότεροι τουρκογενείς, σε μια διαδικασία που θυμίζει πολύ τους τουρκοκυπριακούς θύλακες πριν το 1974. Η Άγκυρα δεν έχει απλώσει τυχαία μέχρις εκεί το χέρι της. Η Ξινγιάνγκ είναι επαρχία πλούσια σε πετρέλαιο και ορυκτά. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι την είχε επισκεφθεί τον Οκτώβριο του 2010 ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία μπαίνει με απροκάλυπτο τρόπο στα χωράφια μιας υπερδύναμης και μην ξεχνάμε ότι και η έτερη υπερδύναμη της Ρωσίας τους κατηγορεί ότι είχαν σχέση οι υπηρεσίες τους με το σχέδιο δολοφονίας Πούτιν. Η Τουρκία παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με εξωφρενικά δυνατότερους από αυτήν αντιπάλους προφανώς με παραινέσεις κύκλων καλά κρυμμένων στις κουρτίνες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣXΥΣ:  ΜΑΛΙΣΤΑ. ΩΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ) ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΙΤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΜΕ ΤΙ ΚΕΡΔΟΣ; ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΤΑΡΑΧΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ; ΤΙΠΟΤΑ. ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΡΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΦΕΛΟΣ; ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ. ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΦΕΛΗ ΣΕ ΟΛΑ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ; ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ;

- ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ; ΤΙΠΟΤΑ.
- ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΟΣΧΙΣΗ; ΟΧΙ.
- ΑΝ ΑΠΟΣΧΙΣΘΕΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ; ΟΧΙ.
- ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ (ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ) ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΗΠΩΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ; ΟΧΙ.
- ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ; ΜΟΝΟΝ ΟΙ Η.Π.Α ΚΑΙ ΙΣΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ "ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (ΕΤΣΙ ΥΠΑΙΝΙΣΕΤΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙ; ΜΗ ΛΟΓΙΚΟ.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ... ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΗΝ "ΠΑΤΗΣΑΝ" ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. ΑΦΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ; ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΩ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΑΒΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΩ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ..."ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ" ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ; ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ; ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ..."ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ" ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ.

ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ..."ΩΡΑΙΑ" ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΡΙΚΟ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΚΙΝΑ. ΑΡΑ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Υ.Γ: ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΝΑ ΕΔΡΑΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΙΘΑΝΟ ΔΙΟΤΙ Η ΜΙΤ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

No comments :

Post a Comment