01/03/2012

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ; ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. 

ΕΤΣΙ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ, ΣΤΟ ΝΕΟ "ΔΟΓΜΑ" = ΑΜΥΝΑ ΑΝΕΥ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ" ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕΙ. ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΜΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ... ΑΝ ΟΛΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΑΥΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ:
http://isxys.blogspot.com/2012/02/de-facto.html
http://isxys.blogspot.com/2012/02/5-40.html

Υ.Γ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ onalert ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΠΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ "ΣΧΕΔΙΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ...

Το “όραμα” του Α/ΓΕΕΘΑ για τις Ε.Δ περιγράφεται σ΄ ένα κείμενο έξι σελίδων που έστειλε στα Γενικά Επιτελεία. Τι προκύπτει απ΄ αυτό; Ότι η θητεία θα γίνει 12 μήνες και ότι όσοι τρέφουν φρούδες ελπίδες για νέους εξοπλισμούς πρέπει να τις ξεχάσουν για πολλά χρόνια.  Κουράγιο στους στρατεύσιμους και τις οικογένειές τους και “περαστικά” στους “γύπες” που εξακολουθούν να κάνουν “χαμηλές” πτήσεις” στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=12647

Τις προτεραιότητες του για την άμυνα της χώρας σε σχέση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρας μας έδωσε στην δημοσιότητα ο Α/ΓΕΕΘΑ. Πιο συγκεκριμένα οι δέκα προτεραιότητες που θέτει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ:
- Προμήθεια πυρομαχικών 120 χιλ. αρμάτων μάχης.
- Συντήρηση των μέσων της Αεροπορίας και του Ναυτικού.
- Στρατιωτική θητεία 12 μηνών.
- Βελτίωση δυνατοτήτων των δυνάμεων άμεσης αντίδρασης.
- Ρύθμιση των χρεών του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
- Επαύξηση των δυνατοτήτων επιτήρησης του Πολεμικού Ναυτικού
- Βελτίωση του συστήματος διοικήσεως και ελέγχου.
- Εκσυγχρονισμός των νόμων περί ιεραρχίας και προαγωγών των αξιωματικών και υπαξιωματικών.
- Νέα δομή δυνάμεων–Συγκρότηση Διοίκησης Δόγματος, Εκπαίδευσης και Αξιολογήσεων του Στρατού Ξηράς.
- Βελτίωση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των στελεχών- Αύξηση των μεταπτυχιακών σπουδών.

Όπως αναφέρει ο Α/ΓΕΕΘΑ, «Επιδιώκουμε να αποκτήσουμε εκείνες τις επιχειρησιακές δυνατότητες οι οποίες θα μας επιτρέψουν να ενεργούμε επιτυχώς σε όλο το φάσμα της σύγκρουσης, με δεδομένο ότι οι σχέσεις της χώρα μας σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν τα χαρακτηριστικά “ασταθούς ειρήνης”» και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι, «η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι ή δικαιολογία για μειωμένη προσπάθεια ή συμβιβασμούς ως προς το αναγκαίο επίπεδο μαχητικής ισχύος». Ο Α/ΓΕΕΘΑ υποστηρίζει ότι «θα πρέπει να δούμε την παρούσα κρίση ως ευκαιρία ανάδειξης και εκμετάλλευσης των μη υλικών παραγόντων της μαχητικής ισχύος, όπως η ψυχή, η οργάνωση, η ηγεσία, η ιστορική παράδοση», ενώ όσον αφορά το τομέα των εξοπλισμών τονίζει ότι "το κύριο βάρος πέφτει πλέον στη συντήρηση του υπάρχοντος υλικού, το οποίο είναι επαρκές και πολύ καλής ποιότητας".

Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:  http://strategyreports.wordpress.com/2012/03/01/

1 comment :

  1. Anonymous2/3/12 00:03

    Αυτά για όσους πιστεύουν ακόμα ότι πέζη να γίνει πραξικόπημα.

    ReplyDelete