05/03/2012

ΗΠΑ: Γερουσιαστές κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία για σχέση με την 11η Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ: Γερουσιαστές κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία για σχέση με την 11η ΣεπτεμβρίουΌπως αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα New York Times, δύο Αμερικανοί πρωην κοινοβουλευτικοί, απέδωσαν ευθύνες στη Σαουδική Αραβία στα πλαίσια ερευνών που διεξάγει η αμερικανική δικαιοσύνη από το 2002 για τα συμβάντα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Δημοκρατικός πρώην Γερουσιαστής της Φλόριδας Μπομπ Γκρέιαμ, ο οποίος είχε προεδρεύσει στην αρμόδια επιτροπή του Σώματος για τις επιθέσεις, δήλωσε «πεπεισμένος πως υπήρχε μία άμεση σχέση τουλάχιστον μεταξύ ορισμένων από τους τρομοκράτες που εξετέλεσαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο πρώην Γερουσιαστής της Νεμπράσκα Μπομπ Κέρεϊ, ο οποίος ήταν μέλος της ερευνητικής επιτροπής για την 11η Σεπτεμβρίου τόνισε πως «τα σημαντικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Τα στοιχεία για την πιθανολογούμενη εμπλοκή φερόμενων πρακτόρων της σαουδαραβικής κυβέρνησης στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν ερευνηθεί πλήρως».

Κατά την ίδια διαδικασία, οι επίσημες αρχές της Σαουδικής Αραβίας που συμμετέχουν σε αυτήν, υποστήριξαν πως έχουν «απαλλαγεί» από κάθε κατηγορία για σχέση της με τις επιθέσεις.Δεκαπέντε από τους 19 τρομοκράτες και δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν Σαουδάραβες, αλλά η Σαουδική Αραβία --στενή σύμμαχος των ΗΠΑ-- από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε σχέση της με τις επιθέσεις.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=39453&category_id=87

No comments :

Post a Comment