06/02/2012

Ναυάγιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας για κοινή «αντιπυραυλική oμπρέλα». (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ)

Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας για την ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ομπρέλα και την δημιουργία μίας αποτελεσματικής αντιπυραυλικής ασπίδας που θα προστατεύει την Ρωσία από την ΝΑΤΟική απειλή, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Dmitry Rogozin. Ο Ρώσος αξιωματούχος που διορίστηκε πρόσφατα στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με αρμοδιότητα την επίβλεψη της πορείας της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την στάση του ΝΑΤΟ στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Σύμφωνα με τον Dmitry Rogozin η διάσκεψη για την Παγκόσμια Ασφάλεια, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 5 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, απέτυχε να βρει συμβιβαστική λύση για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αντιβαλλιστικού συστήματος. Όπως δήλωσε ο Dmitry Rogozin ο ΓΓ του ΝΑΤΟ προσδιόρισε την θέση της Συμμαχίας αναφορικά με αυτό το θέμα λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ομπρέλας διότι αισθανόμαστε την υποχρέωση να προστατέψουμε των Ευρωπαίους πολίτες από την πυραυλική απειλή». 
Στην θέση αυτή του ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Dmitry Rogozin απάντησε με τα ίδια λόγια επικαλούμενος την υποχρέωση της ρωσικής ομοσπονδίας να προστατέψει την ζωή των πολιτών της από την πυραυλική απειλή.  Βασική διαφορά μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ όσον αφορά την αντιπυραυλική ομπρέλα είναι ότι το ΝΑΤΟ προκρίνει την δημιουργία δύο ξεχωριστών αντιπυραυλικών συστημάτων που θα ανταλλάσουν δεδομένα, ενώ η Ρωσία την δημιουργία ενός ενοποιημένου κοινού ΝΑΤΟικού και ρωσικού συστήματος με πλήρη διαλειτουργικότητα. Επιπρόσθετα η Ρωσία έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από την προσπάθεια του ΝΑΤΟ να αναπτύξει αντιβαλλιστικά συστήματα κοντά στα σύνορα της, ισχυριζόμενη ότι συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΝΑΤΟ ότι τα συστήματα αυτά αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της πυραυλικής απειλής του Ιράν και της Βορείου Κορέας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Η ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΕΜΜΟΝΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ. ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ...ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΕΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΑ...
ΓΡΑΦΑΜΕ...."ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ. (ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ). ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ...ΑΣΚΟΠΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΓΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΤΙ; ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ...ΕΤΣΙ. (ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΣΚΟΠΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.)" 

http://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_4014.html

No comments :

Post a Comment