19/02/2012

Eπίσκεψη Γ.Ιβάνοφ στην Κων/πολη και συναντήσεις με Γκιουλ-Ερντογάν

Άγκυρα και Σκόπια συντονίζουν τις κινήσεις τους για να γίνει εφικτή η ένταξη της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Σικάγο.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία προς την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δικαίως αναμένει να ενταχθεί στη Συμμαχία. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφεραν στον κ. Ιβάνοφ ότι η ΠΓΔΜ μπορεί πάντα να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη από την Τουρκία.

Στις συναντήσεις αυτές του κ. Ιβάνοφ με τους κ.κ. Γκιούλ και Ερντογάν, έγινε λόγος και για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για το σύνολο της συνεργασίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, η οποία, όπως εκτιμήθηκε, εξελίσσεται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.

Tμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment