20/02/2012

ΘΙΒΕΤ: Γι' αυτή την εξέγερση δεν μιλά κανείς ! Μήπως επειδή την καταστέλλει η Κίνα;

Από τον Ιανουάριο οι Θιβετιανοί βρίσκονται σε κατάσταση εξέγερσης κατά της Κίνας και τα Δυτικά ΜΜΕ δεν μεταδίδουν τίποτα. Ενώ από τις εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες έχουμε ενημέρωση, όλοι στη Δύση αγνοούν το τι συμβαίνει στο Θιβέτ. Χάρη στην φοιτητική οργάνωση "Students for a Free Tibet" φθάνουν σπάνιες φωτογραφίες και πληροφορίες από τις ταραχές που λαμβάνουν χώρα και την βίαιη καταστολή. 

Η οργάνωση "Free Tibet" αναφέρει ότι όλες οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί σε πολλές Θιβετιανικές επαρχίες. Στις Ganzi και Sichuan που δέχονται την μεγαλύτερη αστυνομική βία, έχουν κοπεί τηλεφωνία και internet. Η Λάσα είναι αποκλεισμένη από την αστυνομία και ειδικά τα τρία μεγαλύτερα μοναστήρια (Drepung, Sera και Ganden) όπου οι μοναχοί έχουν εντελώς αποκλειστεί εντός. Σε όλους τους δρόμους του Θιβέτ έχουν βγει τεθωρακισμένα οχήματα και έχουν στηθεί μπλόκα από τον στρατό. 

Περιορισμένες πληροφορίες διαρρέει το Radio Free Asia που εδρεύει στην Ινδία και μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αστυνομία ανοίγει πυρ ακόμη και σε ειρηνικές θρησκευτικές εκδηλώσεις. Η βία και η τρομοκρατία εναντίον άοπλων Θιβετιανών είναι καθημερινή, εισβάλοντας ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών αρνούνταν να εφαρμόσουν εντολή της κυβέρνησης να αναρτήσουν στα σπίτια και στα μοναστήρια τις φωτογραφίες των κομμουνιστών ηγετών που τους εστάλησαν.

Η Κίνα κατηγορεί τους εξεγερμένους ως τρομοκράτες που παίρνουν καθοδήγηση από τον Δαλάι Λάμα.

No comments :

Post a Comment