20/02/2012

Πούτιν: “Ατμομηχανή της ρωσικής οικονομίας θα μπορούσε να γίνει η πολεμική βιομηχανία”

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στην εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας. Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές οι επενδύσεις αυτές θα ήταν ευνοϊκές για την οικονομία. Χαρακτηριστικά ο Πούτιν δήλωσε ότι «Μερικές φορές λένε ότι η ανασυγκρότηση της πολεμικής βιομηχανίας θα ήταν βάρος για την οικονομία, ένα σημαντικά μεγάλο βάρος το οποίο κατέστρεψε την Σοβιετική Ένωση». Σύμφωνα όμως με τον Β. Πούτιν η εκτίμηση αυτή είναι λάθος καθότι πιστεύει ότι η πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας θα μπορούσε να αποτελέσει την ατμομηχανή της ρωσικής οικονομίας και των διάφορων τομέων της οικονομίας όπως της μεταλλουργίας, της μηχανικής, της χημικής βιομηχανίας των ηλεκτρονικών των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, την 4η Μαρτίου, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποσχέθηκε έναν «άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της χώρας, λέγοντας ότι αυτός καθίσταται αναγκαίος λόγω κυρίως της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ο Πούτιν θέτει ως προτεραιότητα την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. «Η εποχή απαιτεί μια πολιτική προσηλωμένη στην ανάπτυξη του συστήματος αεροπορικής και διαστημικής άμυνας της χώρας. Σε αυτό μας ωθεί η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας» γράφει ο Πούτιν.

«Συνολικά 230 δισεκατομμύρια ρούβλια (590 δισεκατομμύρια ευρώ) θα δαπανηθούν για τον σκοπό αυτό (τον επανεξοπλισμό) την προσεχή δεκαετία. Σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να γίνει λόγος για «υπερβολικό πατριωτισμό. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος είναι ένα βάρος για την οικονομία, ένα αξεπέραστο φορτίο που είχε εκείνη την εποχή καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος θα γίνει όχημα για την ανάπτυξη ποικίλων τομέων».

Tμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment