04/01/2012

Ισραηλινό UAV πάνω από τουρκική πυρoβολαρχία HAWK

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) εντοπίστηκε να ίπταται πάνω από τουρκικό έδαφος στην περιοχή Kırıkhan της επαρχίας Hatay για τέσσερις συνεχείς ώρες τα ξημερώματα της 2ας Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Taraf.

Το UAV εκτιμάται ότι εκτελούσε αναγνωριστική πτήση κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία όπου έχει αναπτυχθεί Ουλαμός Εφόδου της 14ης Πυροβολαρχίας Ι-Hawk της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους έγινε αντιληπτή από Τούρκο αξιωματικό δια γυμνού οφθαλμού, προκαλώντας συναγερμό για πιθανή επίθεση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα προϊστάμενα κλιμάκια διοίκησης αγνόησαν τις κλήσεις του Ουλαμού για αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής. Παρ΄όλα αυτά και με μεγάλη καθυστέρηση, δύο μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Diyarbakır για την αναγνώρισή του χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού το UAV είχε εγκαταλείψει ήδη την περιοχή.

Στo βίντεο που δημοσίευσε χθες η Sabah διακρίνεται το κέντρο κατανομής πυρός ουλαμού και δύο εκτοξευτές με 3 βλήματα HAWK έκαστος.

No comments :

Post a Comment