12/01/2012

Β.ΗΠΕΙΡΟΣ- ΒΑΘΥ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: 1 ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ...ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Όταν στην Ελλάδα οι προκλητικές πράξεις των προστατευόμενων του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή παραμένουν ακόμα και σήμερα ατιμώρητες όπως η συλλογή χρημάτων για τα θύματα των πλημμυρών στο Πακιστάν από τους παράνομους μουφτήδες της Θράκης και η απόδοση των χρημάτων στο τουρκικό και όχι στο ελληνικό κράτος η Αλβανία καταδικάζει Έλληνες μειονοτικούς πολιτικούς για «ψήλου πήδημα».

Καταδικαστική ήταν τελικά η απόφαση που επέβαλε το Εφετείο Κορυτσάς στον πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλος του προεδρείου του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA Ναούμ Ντίσιο. Σύμφωνα με την απόφαση ο Ναούμ Ντίσιος καταδικάστηκε ένα χρόνο φυλάκιση χωρίς αναστολή διότι πριν ο κατηγορούμενος είχε ρίξει τσιμέντο στο χώρο πλησίον του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προκειμένου να δημιουργήσει σκαλοπάτια στο μονοπάτι που οδηγεί στο Μνημείο δύο Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών κατά τον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο, που αναπαύονται εκεί από τον Νοέμβριο του 1940.

Η απόφαση του Εφετείου να μην αναστείλει την ποινή της φυλάκισης ενός έτους, προκάλεσε έκπληξη, αφού για μία περίπτωση πλημμελήματος, όπως άλλωστε κρίθηκε, δίνεται συνήθως αναστολή. Ο Ναούμ Ντίσιος είναι υποχρεωμένος μέχρι το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου να παρουσιαστεί στην τοπική φυλακή ώστε να εκτίσει την ποινή του και όλα αυτά για ένα πλημμέλημα. Όπως αναφέρει ο Ντίσιος τα κριτήρια είναι καθαρά πολιτικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment