22/12/2011

ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Πώς ο επαναστάτης της Λιβύης έγινε ..."δάσκαλος" στη Συρία (video)

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις όπου η αυτοαποκαλούμενη αντιπολίτευση στη Συρία στηρίζεται στο λαϊκό αίσθημα. Χωρίς να αμφισβητείται βέβαια από κανένα ότι δεν υπάρχουν αντίθετες φωνές μέσα στη χώρα εναντίον του καθεστώτος του Bashar Al-Assad –καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν απλά παράλογο- εντούτοις οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι παρόμοιες αν όχι ταυτόσημες με αυτές που ακολουθήθηκαν στη Λιβύη στηριγμένες στην προπαγάνδα από τα δυτικά ΜΜΕ, προπαγάνδα η οποία αναπαράγεται –χωρίς δεύτερη σκέψη και κριτική ματιά- και από τα περισσότερα εγχώρια ΜΜΕ.

Τέτοιες πρακτικές οδηγούν εκεί που οδήγησαν και τη Λιβύη με την εκτέλεση του Muammar Gaddafi και των γιών του, κάτι που το απίθανο δικαστήριο ΙCC μόλις πριν λίγες ημέρες διατύπωσε «χλιαρά» την υποψία του ότι αυτές μπορεί να ήταν και έγκλημα πολέμου!

Στο βίντεο που ακολουθεί οι μέθοδοι της προπαγάνδας κατά του Bashar Al-Assad είναι εμφανείς. Ένας υποτιθέμενος δάσκαλος σε σχολείο της Συρίας ηγείται διαδήλωσης μαθητών κατά του καθεστώτος κουνώντας μια σημαία, την οποία αποκαλούν ως η σημαία της ελεύθερης Συρίας με τη διαφορά ότι η σημαία αυτή ήταν αυτή που είχαν επιβάλλει οι γαλλικές αρχές κατά τη κατοχή της χώρας προ του Β’ΠΠ. Ο δάσκαλος αυτός που φαίνεται να ηγείται της διαδήλωσης κάποιοι τον ξεχώρισαν και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως ένα βίντεο που απεικονίζονται οι μαχητές ενός τάγματος του Al-Kaaka 3 του ελεύθερου συριακού Στρατού. Ο περίφημος αυτός "δάσκαλος" φαίνεται καθαρά με στρατιωτική στολή, κραδαίνοντας το γνωστό Καλάσνικοφ και να έχει ηγετικό ρόλο σε μια ένοπλη ομάδα. Και «δάσκαλος» και κομάντο!

http://www.defencenet.gr

No comments :

Post a Comment