11/12/2011

Άνοιξε πόλεμος συνδικαλιστών της ΕΥΠ και Παπουτσή.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ή ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΛΟΙΟΣ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ή ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ.

Δύο αγωγές και δύο μηνύσεις θα «κοστίσουν» στον Χρήστο Παπουτσή οι αναφορές του για «κατασκόπους μέσα στην Ε.Υ.Π.» Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την διαφάνεια στις ενέργειες αυτές, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επί ημερών ΠΑ.ΣΟ.Κ. εντοπίστηκαν καταχραστές των κονδυλίων της Ε.Υ.Π. αλλά και «κατάσκοποι οι οποίοι πουλούσαν πληροφορίες και δικάζονται».

Το ακριβές απόσταμα της ομιλίας του κ. Παπουτσή είναι το εξής:
«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αμφισβητούμε και να λέμε ότι ήταν ξέφραγο αμπέλι και ότι υπάρχουν κυκλώματα τα οποία δραστηριοποιούνται εδώ και εκεί. Βεβαίως και υπάρχουν κυκλώματα, τα οποία όμως έχουν πάει στη Δικαιοσύνη. Και έχουν πάει ακριβώς γιατί η διοίκηση τους η σημερινή, με την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης μας τα έστειλε στη Δικαιοσύνη. Και τα έστειλε στη Δικαιοσύνη για διαφορετικούς λόγους. Κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται το χρήμα της ΕΥΠ από τη μία πλευρά και κυκλώματα τα οποία πουλούσαν πληροφορίες. Στο πλαίσιο της κατασκοπίας όμως. Και γι’ αυτό αυτή τη στιγμή δικάζονται για λόγους κατασκοπίας».

Αγωγές και μηνύσεις: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews, η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση δύο στελεχών της Ε.Υ.Π. και κορυφαίων συνδικαλιστών της υπηρεσίας, του Κ.Α. και του Θ.Χ., (προέδρου και αντιπροέδρου της ΠΟΣΕΥΠ αντίστοιχα), οι οποίοι τελούν υπό δίωξη, ο πρώτος για κατοχή απόρρητων εγγράφων και ο δεύτερος για διακίνηση υπηρεσιακών εγγράφων μέσω e-mail. Να σημειωθεί ότι και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και τις αποδίδουν σε «πολιτικοσυνδικαλιστικό πόλεμο εντός και εκτός της υπηρεσίας».

Η υπόθεση του Κ.Α. έχει φτάσει στο Δικαστικό Συμβούλιο όπου η κακουργηματική κατηγορία που είχε αρχικά (σύμφωνα με το άρθρο 148 παρ. 1 & 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 146 του ΠΚ) έγινε πλημμέλημα της «κατοχής απορρήτων εγγράφων» (σύμφωνα με το άρθρο 148 παρ. 1του ΠΚ), ενώ η υπόθεση του Θ.Χ. βρίσκεται ακόμη στην Ανάκριση. Ο Κ.Α. ήταν για δύο δεκαετίες στέλεχος της Κατασκοπειίας επικεφαλής των επιχειρήσεων και τα έγγραφα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είχαν βρεθεί σε ντουλάπια του γραφείου την εποχή που παρέδιδε στον αντικατάσταση του, μετά το «φάγωμά» του και μάλιστα εν τη απουσία του, γεγονός που σύμφωνα με την υπεράσπισή του αποδεικνύει ότι ούτε κατείχε παράνομα έγγραφα, ούτε πολύ περισσότερο επρόκειτο να τα διαθέσει σε κάποιον, έτσι ώστε να στέκει η κατηγορία της κατασκοπίας.

Μάλιστα το Δικαστικό Βούλευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «... Ωστόσο από την ως άνω καθ´ όλα παράνομη ενέργειά του (δηλαδή της κατοχής απορρήτων) δεν μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι επιδίωκε να διαθέσει αυτά περαιτέρω καθιστώντας αυτά προσιτά σε τρίτα πρόσωπα κατά τρόπο ώστε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους ή κάποιου από τους συμμάχους του, ούτε από την κυρία ανάκριση προέκυψε κάποια έστω αμυδρή ένδειξη πρός τούτο.» «Αυτό το σημείο αλήθεια πως και διέλαθε της προσοχής του κ. υπουργού ώστε να μην εκτεθεί κατ´ αυτόν τρόπο στη Βουλή;» αναφέρουν οι συνήγοροι των δύο πρακτόρων.

Ο Χ.Θ. υπήρξε επί πολλά έτη στέλεχος της Αντικατασκοπείας επικεφαλής της ειδικής ομάδας επιχειρήσεων που συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκάλυψη και διερεύνηση σημαντικών υποθέσεων την τελευταία δεκαετία και κατηγορήθηκε ότι από υπολογιστή του Τμήματός του (που ήταν όμως σε κοινή χρήση) εστάλησαν κάποια e-mail στο εξωτερικό.

Έτσι μετά την ομιλία του Χρήστου Παπουτσή στην Βουλή και οι δύο «πράκτορες» της Ε.Υ.Π. έδωσαν εντολή στο δικηγόρο τους Ανδρέα Πάτση, να καταθέσει αγωγές και να υποβάλλει μηνύσεις εναντίον του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αφού -όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες τους- «δεν κατηγορούνται ότι πουλούσαν απόρρητα έγγραφα και ούτε «δικάζονται», αφού η υπόθεση ειδικά του Θ.Χ. δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ενώπιον του Ανακριτή και είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό ο υπουργός από βήματος μάλιστα της Βουλής να προδικάζει υποθέσεις». Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα δύο στελέχη της Ε.Υ.Π. ουδέποτε συνελήφθησαν (παγκόσμια πρωτοτυπία για υποθέσεις κατασκοπείας) και ούτε τους είπαν υπέρ ποίου ασκούσαν κατασκοπεία...

No comments :

Post a Comment