03/11/2011

Φήμες για επικείμενη επίθεση στο Ιράν - ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΗΠΑ/ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για προετοιμασίες ΗΠΑ-Ισραήλ-Μ. Βρετανίας με σκοπό την επίθεση και καταστροφή των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων πριν από το χειμώνα. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού βλήματος από την βάση του Palmachim, πιθανότατα μιας βελτιωμένης έκδοσης του Jericho 3 ενώ ολοκληρώθηκε μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση στην ιταλική βάση Decimomannu με την συμμετοχή 6 Μοιρών της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι οι ΗΠΑ ίσως αποφασίσουν να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Τεχεράνης ενώ θεωρείται βέβαιη η εμπλοκή των Bρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων με αιχμή του δόρατος τα αντιτορπιλικά και υποβρύχια που φέρουν βλήματα Tomahawk. Οι χώρες της Αραβικής Χερσονήσου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ομάν) έχουν συναινέσει στην επίθεση, καθώς θεωρούν το Ιράν ως απειλή. Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αναμένεται να δημοσιεύσει έκθεση για το Ιράν, στην οποία θα αναφέρεται ότι η Τεχεράνη έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο σε ότι αφορά την κατασκευή πυρηνικού όπλου.

http://strategyreports.wordpress.com/2011/11/03/

ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

* ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΜΕΛΕΤΗ 137 ΣΕΛΙΔΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ….ΣΕ 4 ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.

* ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑΣ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑΣ.

* ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ/GUARDIAN ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ…

* Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΕΔ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΔ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.

* Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΑΡΑΚ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΞ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ.

* ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

* ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΤΟ ΝΤΕΣΙΜΟΜΑΝΟΥ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ. ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΙΚΟΝΙΟΥ. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 14 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-16 ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΡΑΜΑΤ ΝΤΑΒΙΝΤ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ.

* ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΚΑΤΑΡ-ΗΑΕ-ΜΠΑΧΡΕΙΝ-ΚΟΥΒΕΙΤ-ΟΜΑΝ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.

* ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΝΤΙΕΓΚΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.

* Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ Ε.Δ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΙΡΟΥΖΑΜΠΑΝΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.

* ΑΡΑΚ-ΝΑΤΑΝΖ ΚΑΙ ΙΣΦΑΧΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΗΠΑ Ή ΙΣΡΑΗΛ.

* ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΑΛΜΑΧΙΜ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΔΟΚΙΜΗ ΝΕΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΚΡΑ ΑΚΤΙΝΑ ΔΡΑΣΗΣ./ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΙΕΡΙΧΩ-3.

* ΟΙ ΗΠΑ ΈΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 20 ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑΣ ΔΙΑΤΡΗΣΗΣ GBU-28 ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΒΑΣΗ ΦΟΡΝΤΟ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

* ΕΥΝΟΪΚΟΙ ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΑΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
http://www.drougos.gr/?p=18270

No comments :

Post a Comment