Ο εθνικισµός σήµερα, την εποχή της νέας τάξης πραγµάτων και της παγκοσµιοποίησης της οικονοµίας, της κοινωνίας και της τεχνολογικής επανάστασης, όπως και κατά την εποχή των εθνικοαπελευθερωτικών και εθνικοδηµοκρατικών κινηµάτων, αναδεικνύει την Αξία της Ελευθερίας του Ανθρώπου, ατοµικά και εν τω συνόλω του και δίνει προτεραιότητα στο συλλογικό έναντι του ατοµικού. Συνδυάζει τον στόχο της επίτευξης του µέγιστου δυνατού βαθµού πολιτικής ανεξαρτησίας της χώρας µε την έµπρακτη διασφάλιση των ατοµικών ελευθεριών.
Συνδυάζει την πίστη στο πολίτευµα, της πολιτικής ή φιλελεύθερης ή πλουραλιστικής δηµοκρατίας µε τον πατριωτισµό. Ως εκ τούτου, είναι ένας εθνικισµός που στηρίζει την ελευθερία, το κράτος δικαίου (the rule of law), τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τον εθνικό πολιτισµό. Εν κατακλείδι, η πνευµατική τροµοκρατία των νεοταξικών, αριστερών και αστών, δεν µπορεί να θολώσει τα νερά. Οι άνθρωποι του καιρού µας συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο πως ο «µεταµοντέρνος εθνικισµός» εξελίσσεται σε κίνηµα αντίστασης στη µοντέρνα (νεο)αποικιοκρατία της µεταψυχροπολεµικής εποχής.
Δημοσκόπηση της Public Issue που έγινε τον Οκτώβριο του 2007 στην Ελλάδα για λογαριασµό του Σκάι, επιβεβαιώνει την επικράτηση σε επίπεδο λαού αυτού του «µεταµοντέρνου εθνικισµού», παρά τη µακροχρόνια προπαγάνδα µε όλα τα µέσα που ασκούν οι µαρξιστές αφενός και οι νεοταξικοί αστοί αφετέρου.
Σύµφωνα µ’ αυτήν τη δηµοσκόπηση:
· Το 82% των Ελλήνων «θα έδινε τη ζωή του για να υπερασπίσει την πατρίδα και τα σύνορά της»
· το 61% «θα έδινε τη ζωή του για να υπερασπίσει τη θρησκεία του»
· Το 85% είναι υπέρ των µαθητικών παρελάσεων στις εθνικές επετείους.
Σύµφωνα δε µε το Ευρωβαρόµετρο του Δεκεµβρίου 2006, το 71% των Ελλήνων πολιτών δεν θέλει την Τουρκία και την Αλβανία στην Ε.Ε. Είναι επίσης ενδιαφέρουσα για τα πορίσµατα της έρευνας του Παντείου Πανεπιστηµίου, µε θέµα τις Αξίες των Ελλήνων µαθητών Λυκείου, που δηµοσιεύτηκε στο «Βήµα» στις 12/11/2006. Οι Έλληνες µαθητές µε ποσοστό 32% είναι υπέρ µιας περισσότερο θρησκευτικής αγωγής στα σχολεία. Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις τους, όσον αφορά στους θεσµούς που εµπιστεύονται περισσότερο:
· Τις Ένοπλες Δυνάµεις 29%
· Τη Δικαιοσύνη 24%
· Την Εκκλησία 20%
· Την Αστυνοµία 18%
· Τους συνδικαλιστές µόνο 9%
· Τα κόµµατα µόνο 2%
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΟΝΟΝ, ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/o_14.html
No comments :
Post a Comment