31/10/2011

Ισλαμικοί τρομοκρατικοί πυρήνες στις ΗΠΑ

Οι Άντεν αλ-Ανσάρι και Κάμπντι Σαλάαμ αλ-Μουχάζιρ, είναι τα ονόματα των δύο βομβιστών οι οποίοι εκτέλεσαν την επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπως ανακοίνωσε η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Σαμπάαμπ. Οι δύο βομβιστές μίλησαν σε ηχογραφημένο μήνυμα πριν την επίθεση. Στο μήνυμά τους αναφέρουν ότι πολεμούν με την οργάνωση εδώ και δύο χρόνια, έχοντας σκοτώσει πολλούς απίστους με τα ίδια τους τα χέρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με Σομαλό διπλωμάτη στα Ηνωμένα Έθνη, στο ηχογραφημένο μήνυμα, ο ένας από τους δύο βομβιστές είναι ο Αμπντισαλάμ Αλι από την πολιτεία της Μινεάπολις στις ΗΠΑ, κάτι που επιβεβαίωσαν φίλοι του. Προφανώς η Αλ-Σαμπάαμπ έχει ως πάγια τακτική τη μη ανακοίνωση των πραγματικών ονομάτων των τρομοκρατών – βομβιστών. Με βάση και τις υπόλοιπες πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ο Αμπντισαλάμ έφυγε από τις ΗΠΑ το 2008, μαζί με τον Μπουρχάν Χάσαν, ο οποίος σκοτώθηκε αργότερα.
Αυτή ήταν η τρίτη βομβιστική επίθεση που εκτέλεσε Σομαλός προερχόμενος από την πολιτεία της Μινεάπολις, ενώ συνολικά 20 Σομαλοί έφυγαν από την πολιτεία για να πολεμήσουν με τρομοκρατικές οργανώσεις! Το FBI στην ανακοίνωσή του δήλωσε ότι έλαβε γνώση του θέματος, αλλά προς το παρόν δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα στοιχεία των ατόμων. Προς το παρόν δεν αναφέρθηκε αν τα συγκεκριμένα άτομα ήταν δεύτερης ή τρίτης γενιάς Σομαλοί ή σχετικά πρόσφατοι μετανάστες. Αυτό που μένει ως σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι φαίνεται πως στις ΗΠΑ συντηρούνται ή στρατολογούνται ακραίοι ισλαμικοί πυρήνες, που αν μπορούν να αποδώσουν υποψήφιους μαχητές ή βομβιστές – αυτοκτονίας για τις μάχες στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία ή αλλού, τότε είναι πολύ πιθανό να στραφούν και κατά εγχώριων στόχων.

http://www.defence-point.gr/news/?p=25215

No comments :

Post a Comment