16/10/2011

Παραλύει και η Δικαιοσύνη από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της δικαιοσύνης δικαστές και εισαγγελείς αποφάσισαν να ανεβαίνουν στις έδρες μόνο για 4 ώρες κάθε ημέρα ενώ δεν θα εκδίδουν και καμία απόφαση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ψήφισμά που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της αποφάσισε να προχωρήσει στις δυναμικές όσο και πρωτόγνωρες αυτές κινητοποιήσεις εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία της στα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση τα οποία περιορίζουν το εισόδημά τους. Την ίδια στιγμή οι δικαστικοί υπάλληλοι αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία έχουν προαναγγέλλει τρίωρες καταλήψεις από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλα τα δημόσια κτίρια και οργανισμούς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα δικαστήρια θα λειτουργούν για τις επόμενες ημέρες λιγότερο από δυο ώρες. Ειδικότερα οι δικαστές αποφάσισαν από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου να ανεβαίνουν στις έδρες από τις 9 το πρωί έως τις 12 δηλαδή μόνο γα 4 ώρες, ενώ από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι και την επίσημη ετήσια γενική συνέλευση τους (σ.σ. η ημερομηνία της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη), δεν θα δημοσιεύεται καμία απόφαση παρά μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις (ασφαλιστικά μέτρα, διαταγής πληρωμών και αυτόφωρα). Επίσης δεν θα δημοσιεύεται κανένα βούλευμα συμβουλίου πλημμελειοδικών ή εφετών παρά μόνο για όσες περιπτώσεις λήγει το 18μηνο ή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

http://beta.newsbomb.gr/koinwnia/story/86133-paralyei-h-dikaiosynh-gia-2-mhnes-

No comments :

Post a Comment