11/09/2011

Ρωσικά μαχητικά Sukhoi για τη Βόρεια Κορέα;

Η πρόσφατη επίσκεψη του ηγέτη του σταλινικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας στη Ρωσική Ομοσπονδία με το… θωρακισμένο του τρένο (!) αφού δεν ταξιδεύει ποτέ με αεροπλάνο, καταγράφηκε από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ως μια σημαντική επίσκεψη στο πλαίσιο της προσπάθειας αναζήτησης μιας ισορροπίας στην κορεατική χερσόνησο, η οποία θα αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε μια «λεπτομέρεια» που έχει τη δική της σημασία: Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τον Βορειοκορεάτη ηγέτη συνόδευε ο αρχηγός της βορειοκορεατικής Αεροπορίας, Ρι-Πιονγκ-Κολ, τον οποίο «έπιασαν» οι κάμερες την ημέρα της συνάντησης του Κιμ Γιονγκ Ιλ με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μέντεντεβ. Επίσης, τον συνόδευαν στελέχη με αρμοδιότητα τον τομέα κατασκευής όπλων στη Βόρεια Κορέα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, το οποίο έδωσε τροφή σε αναλύσεις οι οποίες υποστηρίζουν ότι κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν το να συζητηθεί η προμήθεια μαχητικών τύπου Sukhoi από τη Βόρεια Κορέα, με σκοπό να εξισορροπηθεί το αεροπορικό πλεονέκτημα του Νότου που διαθέτει σύγχρονα αμερικανικά μαχητικά. Η αντιπροσωπεία μάλιστα, επισκέφτηκε ένα εργοστάσιο παραγωγής μαχητικών αεροσκαφών στο Ουλάν Ούντε, όπου εκτός από μαχητικά Sukhoi κατασκευάζονται και ελικόπτερα.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ. Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΘΡΟΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥΣ( ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ) ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΟΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ.
http://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_6261.html 

No comments :

Post a Comment