14/09/2011

"Επιβράβευση" του Ερντογάν για τις απειλές από ΗΠΑ ! - Η Τουρκία ξεκινά έρευνες μαζί με την Αίγυπτο

“Βόμβα μεγατόνων”,αποτελεί η δήλωση ανώνυμου αξιωματούχου της πρεσβείας των ΗΠΑ για “αναλογική μοιρασιά” του φυσικού αερίου στη Κύπρο! Η δήλωση έγινε μετά από ερώτημα του Πρώτου Θέματος και βάζει φωτιά στη Λευκωσία. Όσο για την Αθήνα; Παρακολουθεί (;) αμήχανη τις εξελίξεις. Προφανώς αυτό θα ήταν και το θέμα της χθεσινής συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτειρκών. Οι αμερικανοί μέχρι τώρα έκαναν δηλώσεις στήριξης της Κύπρου για το θέμα των ερευνών από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy. Και τώρα έρχεται αυτή η δήλωση και μάλιστα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ,ουσιαστικά “επιβραβεύει” τους “λεονταρισμούς” Ερντογάν, που περιοδεύει ως …ηγέτης του Ισλάμ σε Αίγυπτο,Τυνησία και Λιβύη. Το θέμα αφορά άμεσα την Ελλάδα κι όχι μόνο λόγω Κύπρου. Σύντομα το ζήτημα καθορισμού ΑΟΖ και ερευνών θα ανοίξει στο Αιγαίο. Ένας Ερντογάν που φωνασκώντας και απειλώντας κατορθώνει να αλλάξει τη στάση της Ουάσινγκτον δεν θα είναι καθόλου ευχάριστος γείτονας.

Η Τουρκία ανακοίνωσε μέσω του υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ ότι ξεκινά σύντομα έρευνες στη Μεσόγειο, μαζί με την Αίγυπτο! Η ανακοίνωση γίνεται λίγη ώρα μετά από τη δημοσιοποίηση της αλλαγής της αμερικανικής στάσης στο θέμα των ερευνών και προκαλεί πλέον μεγάλη ανησυχία σε Λευκωσία και Αθήνα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσει στο άνοιγμα του κεφαλαίου για την Ενέργεια, στη διαπραγματευτική διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόσω η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά της, παρεμβάλλοντας εμπόδια στην Κύπρο σχετικά με ενεργειακά θέματα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.«Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «είναι η ίδια, αυτή με την οποία είχαμε "παγώσει", ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έξι κεφάλαια το 2009 και ειδικά το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει "παγώσει" λόγω των προκλήσεων, στις οποίες η Τουρκία προβαίνει εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8268

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΣΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ  ΧΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΤΙΟ-ΝΟΤΙΟΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΉΔΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

No comments :

Post a Comment