03/08/2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ (International Institute for Political and Economic Studies)

Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών = ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΣΩ ΤΕΤΟΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ Γ.Γ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΜΕΤΩΠΑ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ.

ΟΜΟΙΟΥ "ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ" "ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ" ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ, (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ) ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΔΥΤΙΚΩΝ" ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
- ΑΥΤΟΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΑΡΧΟΥΣΑ" ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. 
- ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΙΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ "ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ" ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.
- ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "Α(Υ)ΝΑΝ"
- ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ" ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ.
- ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ !
- ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. 
(ΤΟ "ΑΥΤΟΙ" ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΝΟΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥΣ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΕΣ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ...ΤΟΠΟΥ.

Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Το International Institute for Political and Economic Studies (IIPES / Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών είναι ακαδημαϊκό πρόγραμμα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από το 2001, και διοργανώνεται από το Fund for American Studies και την Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του University of Georgetown στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο των Χανιών (MAICh).

  

Είναι το μεγαλύτερο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Μεσόγειο με περισσότερους από 100 φοιτητές από 30 περίπου χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και τις Η.Π.Α., που έχουν επιλεγεί με ακαδημαϊκά κριτήρια, να συμμετάσχουν σε ένα συνδυασμό ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και πολιτισμικής / κοινωνικής επικοινωνίας. Σχεδόν όλοι είναι υπότροφοι, με χρηματοδότηση παρεχόμενη από το Fund for American Studies. Το διεπιστημονικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα με αριθμό #LSHS 48530 του School of Continuing Studies του University of Georgetown, υπαγόμενο στο Liberal Studies, Human and Social Behavior, παρέχει τρεις ακαδημαϊκές μονάδες σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, έπειτα από επιτυχή ολοκλήρωση των τελικών εξετάσεων. 

Αποτελείται από τρία σκέλη, τα οποία περιλαμβάνουν Πολιτική Φιλοσοφία, που παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να εξετάσουν θέματα που περιλαμβάνουν τα ατομικά δικαιώματα και τις ευθύνες των πολιτών προς τον πολιτισμό τους και τις κοινότητές τους μέσα από κείμενα αντλούμενα από μεγάλους κλασσικούς φιλοσόφους και σύγχρονους ιστορικούς, Πολιτική Οικονομία, που επικεντρώνεται στις αρχές της οικονομίας των αγορών συμπεριλαμβανομένων και του συστήματος των τιμών, του ρόλου των αγορών, του διεθνούς εμπορίου, της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, της ιδιωτικοποίησης και των διεθνών επενδύσεων στην επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης, και τη Διαχείριση Συγκρούσεων, στο πλαίσιο της οποίας οι σπουδαστές συνεργάζονται για την ανάλυση θεωριών διαχείρισης συγκρούσεων και εσωτερικεύουν μαθήματα για τη μελλοντική χρήση τους σε συγκρούσεις στις δικές τους περιοχές.
Αυτό το τελευταίο «εργαστήρι» (workshop) εισάγει τους σπουδαστές στις βασικές αρχές της διαχείρισης συγκρούσεων μέσω της διαδραστικής επίλυσης προβλημάτων, των προσομοιώσεων και της ομαδικής εργασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=29810&cid=299  ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ Γ.Γ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.

No comments :

Post a Comment