01/08/2011

"ΥΠΕΡΕΛΑΦΡΟΣ" ΥΠΟΥΡΓΟΣ... ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

Περίεργες δηλώσεις για την ανανέωση του υπάρχοντος στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με ... "υπερελαφρά" πυροσβεστικά αεροσκάφη, από αυτά που στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται στις λίμνες, έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης επισκεπτόμενος την 112ΠΜ στην Ελευσίνα όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 και CL-415. Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του παρακολούθησε παρουσίαση της αποστολής της Μοίρας, επισκέφθηκε τους χώρους συντήρησης των αεροσκαφών και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα πληρώματα και τους τεχνικούς. Κατά το χαιρετισμό που απηύθηνε στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, παρόντος και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου κ. Β. Κλόκοζα, ο κ. Μπεγλίτης συνεχάρη τα στελέχη και τα πληρώματα των πυροσβεστικών και άλλων αεροσκαφών για το έργο που επιτελούν στις αεροδιακομιδές και την αεροπυρόσβεση. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε, επίσης, ότι "θα κάνει εισήγηση στο υπουργικό Συμβούλιο και στο ΚΥΣΕΑ, σε συνεργασία με το συνάδελφό του υπουργό Προστασίας του Πολίτη μετά το πέρας της θερινής περιόδου, για την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Π.Α. στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν από τη δημοσιονομική συγκυρία, με γνώμονα λύσεις έξυπνες, μικρότερων, πιο ευέλικτων, πιο οικονομικών, αλλά εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικών πυροσβεστικών αεροσκαφών".

Βέβαια ο υπουργός δεν διευκρίνισε η «ανανέωση» αυτή ποια υπάρχοντα αεροσκάφη θα αφορά τα PZL ή τα CL-215 ή κανένα από αυτά, ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για τις «έξυπνες» και οικονομικές λύσεις. Διότι τα C:L-215 δεν μπορούν να αντικατασταθούν "από μικρότερα και ευέλικτα". Και όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα επιλέγουμε μόνο «έξυπνες» λύσεις. Και βέβαια προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ειδικά αυτή την εποχή που δεν υπάρχει ούτε λάδι για τις μηχανές των αεροσκαφών, κινήθηκε θέμα "μικρών, ευέλικτων και αποτελεσματικών" προσβεστικών αεροσκαφών. Το "αποτελεσματικών" βέβαια, είναι ένα θέμα. "Αποτελεσματικών" για ποιους; Γι αυτούς που τα πουλάνε; Πρακτικά ο υπουργός "φωτογράφησε" το "έγκλημα" του 1983 που αντι να αγοραστούν κανονικά πυροσβεστικά αεροσκάφη αγοράστηκαν τα PZL, για να κάνει ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, την χάρη στον Πολωνό δικτάτορα Γιαρουζέλσκι στο πλαίσιο του ανοίγματος στο κομμουνιστικό μπλοκ και δεδομένων των οικογενειακών δεσμών με την Πολωνία. Εκατομμύρια καμμένα στρέμματα ελληνικού δάσους "χρωστάνε" στην απόφαση αυτή το ότι από δένδρα έγιναν κάρβουνο, αφού τα "μικρά, ευέλικτα και αποτελεσματικά" PZL, ήταν κατάλληλα μόνο για πυρκαϊες επιπέδου ψησταριάς!

Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιος έχει εισηγηθεί από το ΓΕΑ ή την Πυροσβεστική τα "μικρά, ευέλικτα και αποτελεσματικά" αεροσκάφη. Αν το έχει εισηγηθεί κάποιος και δεν είναι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από εξωθεσμικά κέντρα... Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 comment :

  1. Anonymous2/8/11 06:15

    τι τα θελετε ρε παιδια......
    σε αυτο το κωλοχανειο δεν εχει υπαρξει κανεις μεχρι τωρα υπουργος,αρχηγος πυροσβεστικου ,η, στρατου που να περασει στο μεδουλι της δημοσιας (κωλο)διοικησης οτι οι πυρκαγιες στα δαση ΜΟΝΟ στο εδαφος και σε επιπεδο προληψης αντιμετωπιζονται.τα μεσα τα εχουν ολοι αυτοι οι τσαρλατανοι μπουμπασιρηδες του ελλαδισταν. και οταν ακομη η ε.μ.υ. μια βδομαδα πριν προειδοποιει για κυνδινους πυρκαγιων,δεν κουνιεται φυλλο.

    οταν μπουρλοτιασουν τα δαση τρεχουν ολοι σαν παλαβοι.ειναι γελοιος και αστειος αυτος ο λαος.και πρωτα απο ολα σε επιπεδο ο.τ.α.
    ειδατε τοσα χρονια να αναλαμβανονται μαζικες πρωτοβουλιες προληψης πυρκαγιων σε τοπικο επιπεδο απο τις τοπικες κοινωνιες?
    δεν μιλαμε σε επιπεδο κρατικης διοικησης.

    με αυτη την νοοτροπια,και να μην υπαρχουν εμπρηστες,θα καουν δαση.
    οσο για τα πυροσβεστικα αεροπλανα, ειναι ζητημα μιζας για τους εχοντες και κατεχοντες την δημοσιονομικη αρχη της χωρας και τιποτε παραπανω.

    και η αποδειξη? ο τραγικος πολυδωρας με τις γρανες και τους στρατηγους ανεμους.κανεις δεν μας ειπε ποσα τετραγωνικα χιλιομετρα λιγοτερου δασους παρεδωκε στην ελληνικη κοινωνια η "νεα διακυβερνηση" κατα τον ξεγανωτο βλαχοντενεκε σιουφα της νδ,οταν ξεκουμπιστηκαν απο την αρχη......

    ReplyDelete