02/08/2011

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ: Χρειάζονται και άλλους στην ΕΡΤ λέει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ !

Στον δικό τους κόσμο οι συνδικαλιστές! Την ίδια στιγμή που η πατρίδα μας βιώνει μία τρομακτική οικονομική κρίση, και χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, ενώ εκατομμύρια άλλοι αναγκάζονται να "σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι", οι χαϊδεμένοι της εκάστοτε εξουσίας συνεχίζουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους. Αναφερόμαστε στον αντιπρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, του συνδικαλιστικού οργανισμού των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ο οποίος δήλωσε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζων προσωπικό, αλλά υπάρχουν ελλείψεις". Και έφερε ως απόδειξη αυτού, ότι πέρα από τους 3000 και κάτι εργαζόμενους της ΕΡΤ υπάρχουν και άλλοι 450 συμβασιούχοι. Προφανώς ούτε περνά από το μυαλό του ότι μπορεί όλοι αυτοί εκεί, οι 3500 εργαζόμενοι της ΕΡΤ να μην εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες, αλλά να έχουν "διοριστεί" για άλλους λόγους, όπως παραδείγματος χάριν ρουσφετολογικούς. Μας λέει μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι "γραμμή παραγωγής" και λίγο πολύ ότι ίσα ίσα τα βγάζουν πέρα με όλες τις "υποχρεώσεις" της ΕΡΤ, τονίζοντας: "«Δεν φαντάζεστε με πόσο λίγο προσωπικό βγαίνει το πρόγραμμα όλων αυτών των καναλιών, των ψηφιακών μέσων, των ραδιοφωνικών σταθμών και η ύλη ενός περιοδικού».

Βιώνουμε μια εποχή στην οποία οι "προστατευμένες" ομάδες του πληθυσμού, αυτές με εξασφαλισμένη καρριέρα, εξασφαλισμένο μισθό ζητούν την διατήρηση των προνομίων τους, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στο κλίμα ανασφάλειας και επισφάλειας που υπάρχει. Ας προσπαθήσει ο κύριος της ΠΟΣΠΕΡΤ να εξηγήσει τις δυσκολίες του κλάδου του στα παιδιά με τα μηχανάκια που δουλεύουν στους δρόμους, στα παιδιά που ψάχνουν χρόνια για δουλειά, στα παιδιά που γυρνάνε με βιογραφικά χιλιομέτρων και αναγκάζονται να δουλεύουν με μπλοκάκια, βάζοντας σχεδόν από την τσέπη τους λεφτά, για να μην λένε ότι κάθονται. Εξηγώντας τους ότι είναι υποχρέωσή τους να συνεχίζουν να πληρώνουν την ΕΡΤ και τους "δύστυχους εργαζομένους" της. Ας τα πει και στους συναδέλφους του που εργάζονται στα portals ως ... σύμβουλοι, δίχως κανένα εργασιακό δικαίωμα!
 
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8516:ERT-ipalliloi&catid=87:epikairotita&Itemid=277

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ" ΜΕ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΗΛΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΑΥΤΟ ΛΥΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΜΕ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ή ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ.

No comments :

Post a Comment