02/08/2011

Οι αστικές κυβερνήσεις, προνοούν μόνο για τους διεφθαρμένους τραπεζίτες...

Κυβέρνηση-τοποτηρητής των τραπεζικών συμφερόντων, σε μια χώρα όπου υπάρχει... «Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας»! Είναι να τραβά κανείς τα μαλλιά του! Αλήθεια, γνωρίζατε για την ύπαρξη του τελευταίου; Και πόσο πιο κυνικό μπορεί να γίνει το σύστημα στη χώρα μας;

Αποκάλυψη-κόλαφος! Η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, αν και γνώριζε για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51 εκατομμυρίων ευρώ στην Proton Bank, την ενίσχυσε με το μεγάλο ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ (για να έχουν να παίζουν και να υπεξαιρούν οι καπιταλιστές, στην υγεία των κορόιδων, δηλαδή των φορολογούμενων), έχει προκαλέσει σάλο και μάλιστα δικαιολογημένα. Προσέξτε τι γράφει το εικονιζόμενο έγγραφο: η τοποθέτηση «έγινε κατόπιν εντολής μου ως υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πεντάζου, προς την εν λόγω διεύθυνση, κατόπιν συνεννόησής μου με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος [σ.σ. τον Γιώργο Προβόπουλο]...».

Φυσικά, επικαλέστηκαν την ανάγκη; «διατήρησης της συστημικής ευστάθειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα», καθώς και «υφιστάμενους λόγους υψίστου δημοσίου συμφέροντος». Η κοροϊδία του κόσμου που υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης που προκάλεσαν οι κερδοσκόποι, όπως αντιλαμβάνεστε, πάει σύννεφο... Και όλα αυτά, την ώρα που υπηρεσιακοί παράγοντες, διαφωνούσαν ανοικτά, αναφερόμενοι στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εν λόγω τράπεζα και προειδοποιώντας για τον πιστωτικό κίνδυνο που η τοποθέτηση ενέχει για το Δημόσιο. Εμείς απλά ενθυμούμαστε τις κραυγές του ΠΑΣΟΚ για «τα χρήματα που η ΝΔ δίνει στους τραπεζίτες», όταν το οικονομικό επιτελείο της αλήστου μνήμης κυβέρνησης των «γαλάζιων», έσπευδε πρώτη να δώσει σωσίβιο στους κερδισκόπους τραπεζίτες, γαι να διασφαλιστεί «η σταθερότητα του συστήματος».

Θα τους κυνηγήσουν; Για να δούμε η κ. Ράικου, η οποία κυνηγάει (για λογαριασμό της κυβέρνησης;) τους αυτοκινητιστές και τους «αγανακτισμένους» και έχει δέκτης μηνυτήριας αναφοράς, αν θα ευαισθητοποιηθεί να ερευνήσει την πρωτοφανή αυτή υπόθεση. Όμως, όσον αφορά στο έθνος, δεν υπάρχει καμία πλέον δικαιολογία για επίδειξη ανοχής έναντι όσων, σε συνεργασία με τραπεζίτες, Έλληνες και ξένους, αλλά και κυβερνήσεις κρατών της Δύσης, λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο.

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8517

No comments :

Post a Comment